ΣΥΡΙΖΑ: Συνέπεια λόγων και έργων με αποδείξεις



Εδώ και μέρες, πράκτορες της αντίδρασης, σταλινικά σταγονίδια και αποστάτες της αριστεράς κυκλοφορούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κι ανεξέλεγκτα (μέχρι πότε άραγε; τι κάνει επιτέλους η Δικαιοσύνη;) χύνουν χολή και φαρμάκι, κατηγορώντας αναίσχυντα την Πατριωτική Αριστερή Κυβέρνηση (Π.Α.Κ. όπως εδίδαξε ο Μέγας Μάγιστρος της αριστερής σκέψης, Ανδρέας Παπανδρέου) ότι τάχα καταπάτησε οικτρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και τις προγραμματικές της εξαγγελίες.

Πρόκειται για αστήρικτες κι αξιοκαταφρόνητες αιτιάσεις, που δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική ανάλυση, πολύ δε περισσότερο υπό την υλιστική διαλεκτική που αποτελεί μπούσουλα κάθε αληθινού μαρξιστή κι εν γένει αριστερού. 

Όμως ας τα δούμε αναλυτικά. Οι βασικές διακηρύξεις της ΠΑΚ  θα μπορούσαν να συνοψιστούν ως εξής:

Α) Τέλος η Τρόικα. Τούτη η υπόσχεση τηρήθηκε στο ακέραιο. Η Τρόικα πέθανε οριστικά και αντικαταστάθηκε από την Τετρόικα ή Τέθριππο. Το Ιερόν Τετραγράμματον των Θεσμών, που το όνομά του απαγορεύεται να προφερθεί επί ποινή δημόσιου λιθοβολισμού από τα ΜΜΕ. Μετανοείτε άπιστοι!

Β) Θα σχίσουμε τα Μνημόνια. Πράγματι, το Τρίτο Μνημόνιο έσχισε κυριολεκτικά τα δυο προηγούμενα, τ' άφησε πίσω του παρασάγκας, τα ξεπέρασε και τα κουρέλιασε, με προβλέψεις που εκείνα ούτε τόλμησαν να ψελλίσουν.

Γ) Τέλος η Λιτότητα. Πράγματι, τα χρόνια της Λιτότητας αποτελούν οριστικώς παρελθόν. Η ΠΑΚ μας έβαλε στην καινούρια εποχή της Στέρησης.

Δ) Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης. Πράγματι, με την οριστική θανάτωση των αδύναμων, η Ανθρωπιστική Κρίση αντιμετωπίζεται ριζικά και ριζοσπαστικά. Σε πείσμα της αντιδραστικής και οπισθοδρομικής Ελλαδικής Εκκλησίας, η ΠΑΚ νομιμοποίησε στην πράξη την ευθανασία, σε παγκόσμια πρωτοπορία.

Ε) Τέλος στην ασυδωσία της Διαπλοκής. Πράγματι, η κυβέρνηση με μια κίνηση ΜΑΤ προσχώρησε δυναμικά στις δυνάμεις της διαπλοκής, οι οποίες δεν λειτουργούν πλέον ανεξέλεγκτα, αλλά κατ' εντολή της.

Στ) Νέο μοντέλο ανάπτυξης. Πράγματι η κυβέρνηση έφερε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, αυτό της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης, που αντικαθιστά το στρεβλό μεταπολιτευτικό μοντέλο της ατομικής ιδιοκτησίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ζ) Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Πράγματι, η ιδιωτική περιουσία και η πρώτη κατοικία δεν θα πάει στα χέρια των τραπεζιτών, αλλά μετά από σκληρές μάχες που έδωσε η ΠΑΚ, μεταβιβάζεται σε ειδικά ευρωπαϊκά επενδυτικά funds, όπου μέτοχοι είναι οι Θεσμοί, αντιμετωπίζοντας οριστικά το ζήτημα της μικροϊδιοκτησίας, με τρόπο εξόχως αναπτυξιακό.

Η) Εθνική Κυριαρχία. Πράγματι, εφόσον ο ελληνικός λαός επιθυμεί ν' ανήκει στην Ευρώπη, η κυριαρχία της χώρας παραδόθηκε στο μεγάλο έθνος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας, καθιστώντας την Ελλάδα ευρωπαϊκή και -πάνω απ' όλα- την Ευρώπη ελληνική. Η ΠΑΚ όχι μόνο ανέτρεψε το καθεστώς εθνικής υποδούλωσης που επέβαλε η Δεξιά, αλλά επέκτεινε την ελληνική κυριαρχία από τον Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό, μέχρι τον Ατλαντικό.

Θ) Αξιοπρέπεια για τον Λαό. Πράγματι, το μέγιστον της Αξιοπρέπειας είναι να πληρώνεις τα χρέη σου εις το ακέραιον. Μάλιστα, επειδή ο ελληνικός λαός είναι κιμπάρης και χουβαρδάς (κι όχι τσαμπατζής και μπαταχτσής, όπως θέλουν να τον καταντήσουν τα ψευτοαριστερά σταλινικά απολειφάδια, που ακόμα μολύνουν τον τόπο με τις ανορθολογικές τους εμμονές) τα πληρώνει με προσαύξηση, για ν' αποκατασταθεί έτσι η καλή μας φήμη στα όμματα των άλλων ευρωπαϊκών λαών. Σε τελική ανάλυση αναξιοπρέπεια είναι ν' αφήνεις τη διακυβέρνηση της χώρας σε ντόπιους καράβλαχους κατσαπλιάδες και στο αποδεδειγμένα σάπιο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Η ΠΑΚ έφτασε την Αξιοπρέπεια στον κολοφώνα της, παραδίδοντας τη διοίκηση στα χέρια αξιοπρεπών και γραβατωμένων ανθρώπων, εκπροσώπων των πλέον έγκυρων παγκοσμίως θεσμών.

Ι) Δημοκρατία. Η ευτυχέστερη και πλέον αποθεωτική στιγμή μιας δημοκρατίας, είναι η Εθνική Συναίνεση. Όταν τα 3/4 του Ελληνικού Κυνοβουλίου υπερψηφίζουν τη νέα συμφωνία, η δημοκρατία βρίσκεται στο Ζενίθ της, σε ύψη πραγματικά δυσθεώρητα.

Ια) Αριστερή Διακυβέρνηση. Πράγματι, η αριστεροσύνη της πολυχρονεμένης κι ένδοξης ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, συνακόλουθη και συνεπής με το Ριζοσπαστικό της DNA, κατάφερε να καθορίσει μια αταλάντευτη διαχωριστική γραμμή για τον ορισμό μιας τέτοιας διακυβέρνησης, χωρίς να καταφύγει στα νεφελώδη κι ομιχλώδη ιδεολογήματα των σταλινικών ληστοσυμμοριτών. Η ειδοποιός διαφορά της ΠΑΚ, είναι ότι ψηφίζει τα μνημόνια εις πείσμα των φασιστών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι απομονώθηκαν πλέον παντελώς. Η ευκλεής και πολυδόξαστη κυβέρνησή μας, έφερε για πρώτη φορά την Αντιφασιστική ιδεολογία στην εξουσία.


Κατά συνέπεια, όσοι διατείνονται ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της, είναι αδαείς, λαϊκιστές, κακόπιστοι, προδότες και δραχμοσυμμορίτες. Έχουμε συντριπτικά επιχειρήματα και το δίκαιο των αγώνων της αριστεράς με το μέρος μας. Το λαϊκό ρεύμα της αντίστασης δεν θα επιτρέψει στους σταλινικούς και στους δραχμολάγνους να καταστρέψουν την πρωτόφαντη ελπίδα, ούτε και να μετατρέψει σε σιβηρικό χειμώνα την άνοιξη που έφερε η ΠΑΚ στον τόπο μας. Θα τους συνθλίψει με κάθε μέσον.

Υπογράφουν οι αριστεροί αγωνιστές: Όττο, Ανανδραληστάκης, Κραταιός, Συμπάσχος, Σακουλαρίδης και πολλοί άλλοι...

Σχόλια

  1. Μια παραβολή για την "αριστερή" φιλανθρωπία/ αλληλεγγύη (2012)

    Μετά από αιφνίδια μεταστροφή της ενσυναίσθησης του (δηλ. της κατανόησης των συναισθημάτων των άλλων και κυρίως των ψηφοφόρων του) ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσέφερε το 30% των καταθέσεων του, δηλ. 900.00 ευρώ, όποτε με προσθετό φόρο 1.500/σαλονικο εξυπηρετήθηκαν 600 άτομα στην Συμπρωτεύουσα.

    Η δύναμη του παραδείγματος ήταν τόσο μεγάλη που στην επόμενη δημοσκόπηση ο Ε.Β. ανεδείχθη στον πιο δημοφιλή πολιτικό στην Β. Ελλάδα .

    Σε σύσκεψη των οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Βορείων Προαστίων (Ψυχικό, Φιλόθεη, Κηφισιά, Εκάλη,…)αποφασιστικέ να υιοθετηθεί -επιτελούς- ο θεσμός της “αριστερής” φιλανθρωπίας στο υπό διαμόρφωση κόμμα, με μεγάλη -βεβαίως αντίδραση- των επαναστατικών στελεχών γόνων μεγαλοαστών λ.χ. Σκουρλετη, Μηλιου, …

    Ευτυχώς μειοψήφησε η “επαναστατική” άποψη της επικράτησης του χάους , της εξαθλίωσης του επαναστατικού υποκειμένου δηλ. του επιστημονικού προλεταριάτου ( 300.000 άνεργοι νέοι επιστήμονες και άνεργοι ιδιωτικοί υπάλληλοι τουλάχιστον πανεπιστημιακής μόρφωσης)με σκοπό την κατάληψη των θερινών ανακτόρων (συγγνώμων της Βουλής) μετά απο γιγαντιαία απεργία διάρκειας και συνεχείς διαδηλώσεις έξω απο την βουλή, ώστε να εξαναγκαστούν οι Βουλευτές να ψηφίσουν την εγκαθίδρυση του “μεσήλικα ευπόρου σοσιαλισμού” στην χώρα.

    Για να πλειοδοτήσουν επικοινωνιακά σε έκτακτη παγκοσμία σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αποφασίστηκε να εξευρεθούν τα διπλάσια χρήματα προς ανακούφιση 1200 ψηφοφόρων του στην Β Αθηνών και Πειραιά.
    Αριστερά πάμπλουτα παΐδια όπως ο Π.Αγγελοπουλος έδωσαν 800.000 ευρώ , τα δε υπόλοιπα δοθήκαν απο πρώην ευρωβουλευτές του ΣΥΝ, “αριστερούς” εργολήπτες και προμηθευτές του Δημόσιου και άλλους πλουσίους.

    Αυτή η ιδιόρρυθμη φιλανθρωπία/ αλληλεγγύη με το σύνθημα (ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΙ ΣΥ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΦΟΡΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΣΟΥ 1.500 ΕΥΡΩ) εξαπλώθηκε και στα υπόλοιπα κόμματα, αλλά και εύπορους πολίτες σαν μεταδοτική ασθένεια.

    συνεχίζεται…..

    Αφώτιστος ΦιλελληνJuly 14, 2012 at 11:08 AM
    http://leftliberalsynthesis.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιχαίνομαι τους φιλάνθρωπους. Όπως είπε κι ο Νίτσε, "δεν δίνω ποτέ ελεημοσύνη, δεν είμαι αρκετά φτωχός για κάτι τέτοιο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητε Όττο,

    Ειναι ευδιακριτη η χοντρη ειρωνια μου για :

    την αιφνίδια μεταστροφή της ενσυναίσθησης του Ε.Β.

    την Ευπορη Μεσηλικης Αριστερα (ΕΜΑ)*, κυριως των οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Βορείων Προαστίων

    κ.λπ.

    Να μην σε στεναχωρώ κιόλας....

    * Πριν 40 ετη, κατι σαν τους Ρηγαδες του 70 (και τους Πανελλαδικαριους) με τα πανάκριβα μοκασινια, τα Μοντγκόμερι,..

    Βεβαίως είσαι μικρότερος, αλλά μαθαίνεις γρήγορα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να με στεναχωρείς; Ουδέποτε σχετίστηκα μ' όλους αυτούς ούτε διατηρώ οποιοδήποτε θετικό συναίσθημα για πάρτη τους, που θα μπορούσες να το πληγώσεις...

      Διαγραφή
  4. Βεβαιως υπηρχαν και οι πονηρουληδες ερωτιαρηδες κνιτες, οπως ο Κριτιας του πολυ καλου διηγηματος

    «Τα μυστήρια της Λευκάδας»
    Απρίλιος 15, 2009 in Λογοτεχνική καλύβα

    https://panosz.wordpress.com/2009/04/15/lefkada/

    που αρρεβωνιαζονταν (ή τα εφτιαχναν) διαδοχικα με πολλες γκομενες ελευθερες ή γκομενες μελων της παραταξης/οργανωσης (μαλλον κοπελες ηθελα να πω), εκμεταλλευομενοι και την κομματικη τους επιρροη.

    Αστα αυτα τα παιδια εκαναν δυο στρατιωτικα στην ΚΝΕ και μετα στις ΕΔ.

    ΥΓ «[...]«Δεν έχεις διαβάσει την Καταγωγή της Οικογένειας, της Ατομικής Ιδιοκτησίας και του Κράτους, του Ένγκελς;»

    «Το έχω…»

    «Και τι λέει; Δε λέει ότι δυο άνθρωποι μένουν μαζί όσο γουστάρουν και μετά ο καθένας τραβάει το δρόμο του χωρίς πολλά πολλά; Τι θα κάνουμε τώρα, θα αμφισβητούμε τους κλασσικούς του μαρξισμού;»

    Ο Αντίγονος φουρκίστηκε.

    «Διάλε, πάρτονε! Θέλεις να πεις πως όταν οργάνωσες και πήδηξες την ξαδέρφη μου και μετά την παράτησες σύξυλη γιατί την έπεσες στην Κλειώ, όταν συμπεριφερόσουν έτσι ανεύθυνα, εφάρμοζες μαρξισμό – λενινισμό;»

    Ο Κριτίας δεν απάντησε, άφησε τον Αντίγονο να ξεθυμάνει. «Άσε μη μάθει για την Ασπασία, τη Μερόπη, την Ήρα – γιατί όχι ο Ένγκελς, ούτε ο ίδιος ο Στάλιν δε με ξελασπώνει…» σκεφτόταν.

    «Έχεις δίκιο… Λοιπόν, κάνω την αυτοκριτική μου και δηλώνω ότι στο μέλλον θα είμαι πιο προσεκτικός…»
    [...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρξιστικό γαμήσι, χαχαχά καλό... :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυο διαφορετικοί κόσμοι

    Καλοκαίρι 1975 (η 1976 ;)
    Ι. Ο Φάνης

    Ο Φάνης, γιός χαμηλόβαθμου απόστρατου αξιωματικού, φοιτητής του ΕΜΠ, τότε βαρειά ερωτευμένος και σοσιαλιστής, βολόδερνε ανάμεσα στις σπουδές του, που δεν τον ενθουσίαζαν, σε φροντιστήρια για τα αυξημένα έξοδα και παλινδρομούσε ανάμεσα σε μια -κοινόχρηστη με άλλους τρεις συμφοιτητές του- εσωτερική γκαρσονιέρα στο Κολωνάκι και στο πατρικό του σπίτι.

    Όταν ηλθε από την Αγγλία ο Γκοτσανθρωπος, ο κολλητός του από το Γυμνάσιο αποφάσισαν να πάνε διακοπές στην Ίο. Είχε πληρώσει το μερίδιο του για την γκαρσονιέρα και από τα φροντιστήρια του έμειναν μερικές χυλώδες σε καταθέσεις στο Ταχυδρομικό ταμιευτήριο.


    Πήγαν λοιπόν με το φέριμποτ στην Ίο, ανέβηκαν στην χώρα και κατηφόρισαν στην παραλία του Μηλόπιτα για ελεύθερη κατασκήνωση με sleeping bagς. Ήταν η τελευταία χρονιά ελεύθερης κατασκήνωσης όπως έμαθε από γνωστούς του που πηγαίνοντας του χρόνου βρήκαν ένα camping.

    Μόλις έφτασαν στην παραλία γνώρισαν διαφόρους νέες και νέους και κάναμε μια «οικογένεια» . Η Pia, ηταν πανέμορφη από Σουηδία η Raya απο Φινλανδία και ο Μπάμπης(;)με την τρομπέτα απο το Μπραχαμι,…Ηταν ακομη ο κολλητος μου και μια Αμερικανο -εβραία νταρντάνα.

    Ο Γκοτσανθρωπος βρήκε γρήγορα μια μελαχρινή ωραία Γαλλίδα και έφυγε από την «οικογένεια».
    Το Ios club ήταν το μπαρ της μόδα ς με την πιο καλή μουσική. στο πιο ψήλο σημείο της χώρας ξεκινούσε λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα με κλασσική μουσική και συνέχιζε μέχρι αργά.
    Συναντιόμαστε στο μπαρ κάθε βράδυ.

    Του Φάνη του άρεσε πολύ η γλυκιά και καταθλιπτική Pia, αλλά ο Μπάμπης τα κατάφερε πρώτος. Μια νύχτα εκεί που ο Φάνης χόρευε μεθυσμένος από μπύρες του την έπεσε η Barbara. Μια Γερμανίδα με κούρεμα αλλά γκαρσόν Όταν φιληθήκαν νομίζω το slow ηταν το I'm not in love - 10cc
    https://www.youtube.com/watch?v=M1o6f6sqU34
    Αλλά εξετάζοντας ότι το πρώτο ήταν του 1975 πρέπει τελικά το slow να ήταν ο ύμνος Angie των Rolling Stones - https://www.youtube.com/watch?v=K5_EBAzIPJM
    Έφυγε κι ο Φάνης από την «οικογένεια».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΙΙ. Κάνουν παρτουζες οι κνιτες ; Συνήθως μόνον τα στελέχη (σχεδιο)
    Όλα ξεκίνησαν σ ‘ ένα ουζερί, παρέα με δυο παλιούς συμφοιτητές μέλη της Πανσπουδαστικής, ο ένας σίγουρα στο Κόμμα, όταν-για να πικάρω την σεμνοτυφία της παράταξης- ξεστόμιζα :
    ”εσείς βγάλατε γκόμενα όταν σταμάτησα τις παρτουζες»

    Οι συμφοιτητές

    Ο ένας (παλαιότερα αρκετά νευρικός ) γιος αριστερού γιατρού από νησί του ΒΑ Αιγαίου και ο δεύτερος Ο Γιάννης ήταν από πολυμελή οικογένεια αγροτών της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

    Και οι δυο «γλίστρησαν ‘ στην Πανσπουδαστική στο 2ο έτος, κατά την μεταπολίτευση. Άλλους τους μάγεψε το σύνθημα μερικών πολύ καλών φοιτητών, ένας με PhD απο το MIT, «Πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στον αγώνα», αλλά κυρίως το ότι βγαίναμε από 7 χρονη στρατιωτική δικτατορία καθώς και όλα τα γεγονότα του ακήρυκτου εμφυλίου πολέμου από το 1943 έως το όπλο παρά πόδα του 1949, την μετανάστευση στις χώρες του υπαρκτού, το κυνήγι των δημοκρατικών από την σκληρή δεξιά,…

    Τότε θυμήθηκα κάτι πικάντικο που μου είχε εξομολογηθεί ο δεύτερος. Ήταν λέει σε μια ταβέρνα και είχαν μεθύσει.

    Καναν φαντασιακή επανάσταση στην ταβέρνα. Οι πρώτες πονηρές ματιές έπεσαν με Θεοδωράκη. Όταν μετά τα ανταρτικά παίχτηκε το «Ήσουν καλός κι ήσουν γλυκός- Γρηγόρης Μπιθικώτσης https://www.youtube.com/watch?v=9Kj2LhMUoEo

    Φεύγοντας με δυο κοπέλες πήγαν σε κάποιο σπίτι (όλοι σχεδόν ήταν επαρχιώτες ) και έγινε ένα πανσπουδαστικο – δεν είμαι και σίγουρος αν ήταν και κνιτικο- όργιο.
    Όμως όταν του το υπενθύμισα το αρνήθηκε πεισματικά. Οπότε υπήρχαν δυο περιπτώσεις . Η δεν το είχε κάνει και μου το είπε για να καυχηθεί είτε το είχε κάνει και –εκ των υστέρων- το είχε μετανιώσει που μου το εκμυστηρεύτηκε.
    Έτεινα προς το ενδεχόμενο ότι το αρνήθηκε επειδή ο βαθιά συντηρητικός του χαρακτήρας και η ιδέα να εκθέσει την Πανσπουδαστική και κατά συνέπεια και την ΚΝΕ –δηλ. ότι η παράταξη ήταν εν μέρει «Σόδομα και Γόμορρα» , λες και οι ορμόνες κάνουν διακρίσεις και η σεξουαλική απόλαυση είναι προνόμιο των δεξιών. Οι αριστεροί (κυρίως τα στελέχη ) θα καταχτήσουν την πλέρια σεξουαλική απόλαυση όταν καταλάβουν την εξουσία.

    Οι συζητήσεις με τον δεύτερο συμφοιτητή μου συνεχίστηκαν, κατά περιόδους. Του επανέλαβα με κομπασμό τα περί σεξουαλικής πείνας των Κνιτων, το αξύριστο των γυναικών,… Και να που η μαιευτική του Σωκράτη δούλεψε.

    Μου λέει. Το τριήμερο είχα πάει σε εάν παλιό φίλο που ήταν στέλεχος του Κόμματος του υπόλοιπου Αττικής. Του μετέφερε –φαίνεται - τις «κακίες» μου και γέλαγαν για τις αξύριστες κνιτισσες με τα μποτάκια και την σεξουαλική στέρηση. Αυτά που μας καταλογίζουν οι άλλοι για του κνιτες είναι βλακείες…. Και μου διηγείται την δεύτερη πικάντικη ιστορία.
    Όταν ήταν φοιτητής είχε την επίσημη κοπέλα του αλλά – μου λέει με υπερηφάνεια- είχε και μια γκόμενα. Η γκόμενα του λέει να κάνουμε μια παρτούζα με ένα άλλο ζευγάρι. «Η παρτούζα τέλειωσε την άλλη μέρα το πρωί» σύμφωνα με το γνωστό άσμα ΜΙΑ ΜΕΡΑ του Λάκη Καραλή,1970 που κυκλοφορούσε σε κασέτες το 1973 μεταξύ φίλων.
    Τελικως το στέλεχος δεν χώρισε με την κοπέλα του, την οποία παντρεύτηκε και τώρα είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ του υπόλοιπου Αττικής.

    Όμως θυμάμαι καθαρά ότι τα άπλα μελη όταν «παραστρατούσαν» έκαναν στην ΚΟΒ την αυτοκριτική τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σκόρπια στοιχεία μου θυμίζουν ότι τα στελέχη μετά την αποφοίτηση τους καταλάμβαναν θέσεις στο ΤΕΕ, έπαιρναν δουλειές ως μελετητές ή κατασκευαστές σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συνδικαλιστές του ΤΕΕ. Έπαιρναν και βοηθούς /συνεργάτες τα πρώτοι στα μαθήματα, κνιτοπουλα. Μάλιστα ήταν και φουτουριστές - ουτως ειπείν- με γρήγορα σπορ αυτοκίνητα ( Lancia ή Alfaromeo) , αλωνίζουν την Ελλάδα για να κλείσουν δουλειές όπως και οι υπόλοιποι πρώην συνδικαλιστές των άλλων παρατάξεων. Μάλιστα ένας –αντιπαθής- έφυγε με το γρήγορο αυτοκίνητο του σε μετωπική στον Μαλιακο…

    Ας δούμε και τους δικούς μας “αριστερούς” μηχανικούς στο ΤΕΕ (που δημιούργησαν ληστρικές μικροομαδες συμφερόντων (ομάδες Λ, Σ, Κ, Τ (Ζ, Κ, Γ) και άλλες που δεν ξέρω, με πρωτοπαλίκαρα και στρατιώτες-έμπιστους υπηκόους, οι όποιοι με την σειρά τους -εν συνεχεία- μαθαίνουν την δουλειά της ληστοσυμμορίας και κάνουν δικες τους ).

    Το μέλλον τους προβλέπεται θλιβερό: σαν την κατάπτυστη Μ, συνεργάτη του Κοσκωτα.

    Άλλοι θα πεθάνουν αλκοολικοί ή από κοκαΐνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΥΓ Τα τραγούδια του ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ, ονομάστηκαν τότε και «Αντικολιγιαννικά» (Μαρτυρία Λάκη Καραλή) αλλά και «Αντικομματικά» (Μαρτυρία Στέφανου Ληναίου).
    ΜΙΑ ΜΕΡΑ
    Λάκης Καραλής,1970.

    Οι χαφιέδες κατεβήκαν σ’ απεργία
    τους ταράξαν στην υπερωρία
    στο στρατοδικείο τα παιδιά
    σήκωσαν τις γροθιές ψηλά.
    Ο γύφτος κουράστηκε στ’ αμόνι
    Φτιάχνει βιολιά
    Και τα μοιράζει στους χωροφύλακες.
    Στις 12 η ώρα στο σαλόνι
    της κυρίας Μιράντας
    Διαβάζουνε Σεφέρη.
    Η παρτούζα τέλειωσε
    την άλλη μέρα το πρωί.
    Δεν θα καταλάβουν ποτέ
    Γιατί βασάνισαν τον Περικλή.
    Όταν ρώτησαν τον στρατηγό
    Γιατί φορούσε κόκκινη κορδέλα
    Εκείνος είπε:
    Ο γύφτος δεν έχει άλλα καρφιά
    Τον τελευταίο Ιούδα
    τον κάρφωσε στην αυλή
    Για να διώχνει τα πουλιά.
    Τα παιδιά βγήκαν ξεβράκωτα
    στους δρόμους
    Πετροβολούν τον έμπορο
    της γειτονιάς
    Γιατί τα ξεγελάει με ζαχαρωτά
    Ενώ εκείνα περιμένουν
    τις χειροβομβίδες
    Ο Ντιόρ ετοιμάζει τα καινούργια μοντέλα
    Η επανάσταση φέτος
    θα φορεθεί πολύ
    Πέρασε ακόμη μια μέρα
    Εγώ φεύγω. Γεια χαρά.
    https://www.youtube.com/watch?v=GLLgYnaOASY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επιμύθιο : Ως γνωστόν υπάρχουν οι "αριστεροί" της κονομας και οι τίμιοι αριστεροί.

    Μερικά προσθετά στοιχειά για τον Γιάννη της ως άνω ιστορίας.

    Ο Γιάννης θα πήγαινε διακοπές στην ορεινή Ναυπακτία. Ως Αθηναίος , βλάχικης καταγωγής απο την μεριά του πατέρα της μητέρας μου του έχω τονίσει ότι αν και οι δυο βλάχικης καταγωγής ζούμε σε δυο διαφορετικούς κόσμους, λέγοντας "Άλλο Αθηναίος βλάχικης καταγωγής και εντελώς άλλο επαρχιώτης βλάχικης καταγωγής".

    Όταν μου είπε ότι διαβάζει το «Η κοινωνική σημασία της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821»του Γιάννη Κορδάτου, έμεινα....διότι είχε περάσει σχεδόν ένας αιώνας απο τότε που πρωτοκυκλοφορησε..
    Το έχω αγοράσει κι εγώ διότι έχω ακούσει πολλά απο τους φίλους και γνωστούς της Πανσπουδστικης/ΚΝΕ.

    Αφού θα πήγαινε διακοπές -για να τον πικάρω- του πήγα για δώρο το "Κιβώτιο" του Α.Αλεξανδρου . Μου λεει το έχω διαβάσει. Απαντώ : Φυσικά το διάβασες χωρίς να το γνωρίζει το κόμμα.

    Ε, λοιπόν οι κρυφές ιστορίες για τα μέλη της Πανσοπουδαστικης/ΚΝΕ μου φαίνεται ότι έχουν σημαντική λογοτεχνική και κοινωνική αξία και μάλιστα απ'΄αυτες μπορεί να εξαρθούν χρήσιμα συμπεράσματα για το σήμερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σμπουράστι αρμανέστι; Βλάχικα ξέρεις;

      Προσωπικά ουδέποτε σχετίστηκα μ' όλους αυτούς, οπότε δεν έχω ιστορίες ν' αφηγηθώ για την πάρτη τους...

      Διαγραφή
    2. Οχι διοτι, οπως φαινεται ο πατέρας της μητέρας μου γεννηθηκε το 186... στην περιοχη της Γραβιας. Προφανως η φαρα του αποκοπηκε απο τους υπολοιπους και ετσι δεν εχω βλαχικες φρασεις ως ακουσματα της παιδικης μου ηλικιας, εκτος απ' αφομοιωμενες βλαχικες λεξεις της διαλεκτου της στερεας ελλαδας (ζεχνω, γουπατου, γουρμπουλ(ι), ζλάπ (ι), κακαρέτζις, λακιζω,...)συνηθεις στην Νοτιο Ελλαδα.

      http://www.pardalilexi.gr/dialects.php?id=36

      Διαγραφή
    3. Ομως εχω ευχαριστα νεα. ΧΘες βρηκα τον (προσωρινο) τιτλο του νεου μου διηγηματος.

      Η ωραια συριζαια (που δεν ειναι τοσο ωραια, αλλα και συριζαια).

      Εκτος απο τις Ρηγιτισες και τα μελη/ψηφοφορους του Δημοκρατικου Αγωνα που μερικες ηταν πραγματικα ωραιες, οι αλλες αν και δεν ηταν τοσο ωραιες, ηταν πολυ προσεγμενες ηδη ως φοιτητριες (ελαφρυ μακιγιαζ, κομψο ντυσιμο, σχετικα καλη σιλουετα), κατι σαν τις Γαλλιδες....Εξ' αλλου σχεδον ολες ανηκαν στην μεσαια ταξη απο την Αθηνα ή μεγαλες πολεις της χωρας.

      Διαγραφή
    4. Απορίες: Ποιος είναι ο Δημοκρατικός Αγώνας; Ποιες είναι αυτές οι "άλλες" οι προσεγμένες;

      Διαγραφή
    5. 1. Ο Δημοκρατικος Αγωνας ηταν η συνδικαλιστικη παραταξη του ΚΚΕ εσωτερικου.



      ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ)

      Ο Ρήγας Φεραίος ήταν η οργάνωση νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού. Ιδρύθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 1967, ως Πανελλήνια Αντιδικτατορική Οργάνωση Σπουδαστών (ΠΑΟΣ) «Ρήγας Φεραίος», κυρίως από πρώην μέλη της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη και μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ, το1968, τοποθετήθηκε υπέρ του ΚΚΕ εσωτερικού. Κατά την διάρκεια της δικτατορίας ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση και δεκάδες μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν, βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν, ενώ οι καταδίκες των μελών του αθροίζονται σε πολλούς αιώνες. Παράλληλα η συμβολή του «Ρήγα Φεραίου» στην ανάπτυξη του μαζικού αντιδικτατορικού κινήματος ήταν ιδιαιτέρως σημαντική, ενω επίσης παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην δημιουργία των Φοιτητικών Επιτροπών Αγώνα. Οι πλατιές αυτές συλλογικότητες, που αποτελούνται απο φοιτητές που αναζητούν τρόπους συλλογικής αντιδικτατορικής δράσης, θα δράσουν δημόσια στις σχόλες τους και μέσα στα αμφιθέατρα διεκδικόντας τη δυνατότητα για δημόσιες συγκεντώσεις και συζητήσης,ενώ προφυλάσσουν τον παράνομο οργανωτικό τους ιστό. Το 1972 θα συγκροτηθεί το Διασχολικό των ΦΕΑ που συντονίζει όλες τις σχολές.Το σχημα αυτό θα αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό και θα αποτελέσει τον βασικό ιστό αναπτύξης του φοιτητικού αντιδικτατορικού κινήματος. Παράλληλα εκατοντάδες μέλη του Ρήγα θα συμμετάσχουν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και η οργάνωση θα έχει την πλειοψηφία στην συντονιστική επιτροπή κατάληψης.

      Τον Ιούνιο 1974 μετονομάστηκε σε Πανελλαδική Οργάνωση Νέων (ΠΟΝ) «Ρήγας Φεραίος» και αυτοαναγνωρίστηκε ως νεολαία του ΚΚΕ εσωτερικού. Στη μεταπολίτευση συνέχισε τη δράση του, έχοντας ιδιαίτερη ανάπτυξη στο φοιτητικό κίνημα. Στην Α΄ Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του 1976, μετονομάστηκε σε Ελληνική Κομμουνιστική Νεολαία (ΕΚΟΝ) «Ρήγας Φεραίος», παρά τη διαφωνία ισχυρής τάσης, που επέμενε στη διατήρηση του ευρύτερου πολιτικού χαρακτήρα της οργάνωσης.

      Στις γραμμές της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος διαμορφώθηκε πλειοψηφούσα αριστερή πτέρυγα, η οποία είχε αναφορές στον κριτικό μαρξισμό που εκπροσωπούσαν θεωρητικοί όπως ο Νίκος Πουλαντζάς και ο Λουί Αλτουσέρ καθώς επίσης και σε γεγονότα διεθνούς εμβέλειας όπως ο Γαλλικός Μάης του ’68 και η Πολιτιστική Επανάσταση στην Κίνα. Η πτέρυγα αυτή διαφωνούσε με τις πολιτικές και στρατηγικές επιλογές του κόμματος.
      https://aristeresdraseis.com/2013/04/07/%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82%CE%BF%CE%B9-%CE%BC/

      Διαγραφή
    6. 2. Οι "αλλες" οι προσεγμενες ήταν προφανως (οι υπολοιπες) αυτες που δεν ηταν πραγματικα ωραιες.

      Εχω ενα προβλημα συνταξης. Το ξαναδιατυπωνω :
      Μερικες απο τις Ρηγιτισες και τα μελη/ψηφοφορους του Δημοκρατικου Αγωνα, ηταν πραγματικα ωραιες, ενω οι υπολοιπες αν και δεν ηταν τοσο ωραιες, ηταν πολυ προσεγμενες ηδη ως φοιτητριες (ελαφρυ μακιγιαζ, κομψο ντυσιμο, σχετικα καλη σιλουετα), κατι σαν τις Γαλλιδες....Εξ' αλλου σχεδον ολες ανηκαν στην μεσαια ταξη απο την Αθηνα ή μεγαλες πολεις της χωρας.

      Εκεινη την εποχη με μεσο κατα κεφαλην ΑΕΠ 1250 δολλαρια (βλ. ΥΓ) , φοιτητριες ευπορων οικογενειων μπορουσαν να αγοραζουν μοδατα ρουχα απο τις μπουτικ (SOTRIS,...)βλ. ΥΓ2


      1.1 Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν. Οπως φαίνεται στο γράφημα 1, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας αυξήθηκε εντυπωσιακά στην περίοδο της δικτατορίας. Το 1966 πλησίαζε τα 700 δολάρια. Το 1967 τινάχθηκε στα 800. Ο Ν. Μακαρέζος σε άρθρο του, που έγινε δεκτό στους Financial Times, τον Φεβρουάριο του 1969, προέβλεπε ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ θα έφτανε τα 1.000 δολάρια το έτος 1972. Στην πραγματικότητα, ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε μόλις το 1970! Το ΑΕΠ συνέχισε να αυξάνει και τα επόμενα χρόνια, ξεπερνώντας κατά κεφαλήν τα 1.200 δολάρια το 1973, για να υποστεί μικρή κάμψη το 1974.

      Το πέρασμα από τα 700 στα 1.250 δολάρια μέσα σε έξι χρόνια δεν ήταν ένα απλό στατιστικό φαινόμενο. Στην πραγματικότητα αντικατοπτρίζει μια πορεία, που σε άλλες χώρες χρειάστηκε δεκαετίες για να επιτευχθεί. Με αυτή την έννοια, ήταν πράγματι πορεία εντυπωσιακή. Ομως, θα αλλοίωνε κανείς την πραγματικότητα, αν δεν λάμβανε υπόψη τι είχε συμβεί πριν από τη δικτατορία. Το 1953 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ ήταν περίπου 300 δολάρια. Το 1965 είχε περάσει τα 600 και όπως φαίνεται στο γράφημα 1, η πορεία του δείκτη στα δύο χρόνια πριν από το πραξικόπημα υπήρξε εξ ίσου εντυπωσιακή.

      Συνεπώς, στην περίοδο 1967-1974 συνεχίστηκε μια πορεία που είχε ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν, τότε που διαμόρφωναν την οικονομική πολιτική οι κυβερνήσεις του Συναγερμού και της ΕΡΕ. Η πορεία αυτή αντανακλούσε τη γενική κατάσταση στη Δύση.
      [...]
      http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=426665

      ΥΓ2 H μόδα των 70’s

      https://curiusdentatus.wordpress.com/2012/03/10/h-%CE%BC%CF%8C%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-70s/

      Διαγραφή
    7. ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ ΕΓΩΙΣΤΕΣ, ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ
      Η ΜΟΙΡΑ ΣΑΣ ΑΕΝΑΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
      ( ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΗΡΕ ΨΗΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ)

      Ντίβα η ψηλή ξανθιά γαλανομάτα
      Κόρη γιατρού από την Πάτρα
      Σπουδάζει οικονομικά στης Σόλωνος το μαγαζί
      Και κολλητά μεταπτυχιακά στο LSE
      MSci. της Θάτσερ την εποχή
      Carnaby street, Oxford εγώ και σύ
      Γυρνάει Ελλάδα ΥΠΕΘΟ Δημόσιος Υπάλληλος
      βόλτες για ψώνια στην Ερμού, κύκλος επάλληλος
      και από κουλτούρα γυναικεία περιοδικά
      Cosmopolitan-Γυναίκα : ρούχα -καλλυντικά
      Μια ζωή κοίταζε τους πάντες από ψηλά, η ψηλή.
      Φυσική-σχεδόν- ξανθιά, εξάλλου δεν φταίει αυτή .

      Τα βράδια : βασίλισσα της ντίσκο και το ξέρει.
      Αχ και τον πρίγκιπα σύντομα η τύχη να της φέρει
      Ο πατέρας της την έχει καλομαθημένη.
      Εκτός των άλλων είναι και σπουδαγμένη
      Της είπε να βρει ένα τόσο καλό/εργατικό άντρα
      όσο κι αυτός, πάντα για δουλειές να τρέχει
      παντού και πάντα πριγκίπισσα να την έχει
      Στη ζωή της ψάχνει κάποιον συγκεκριμένο:
      ψηλό, ωραίο και αποκατεστημένο
      να της παίρνει μοντελάκια
      και οι δούλες θ’ αναθρέφουν κανά δυο παιδάκια
      Ανασφαλής παντρεύεται μικρή γόη της δουλειάς
      Χωρίζει χωρίς παιδί σχεδόν μεμιάς
      ……………………………………………………………………
      Μητέρα από Ρούμελη, ο γέρος απ’ του Μωριά τα μέρη
      ψηλότερη του ήτανε η μάνα απ’ τον πατέρα
      ψηλές γυναίκες εγύρευε (φροϋιδικό γιατρέ μου ;)
      μα πήγαινε και με κοντές,
      πρώτιστος στόχος : «το τυρί»(το γυναικείο φύλο)
      (όλο απαντήσεις) σοφός το υποκοριστικό,
      μέτριου αναστήματος, αγόρι μαοϊκό
      κρίση καλή, το σίγουρο, το στιβαρό
      ξεχώριζε μεμιάς τον ταξικό εχθρό
      και ‘γω …σερνόμουνα, ψαχνόμουνα
      «τι κάνω τώρα εγώ;» αναριωτόμουνα.

      Με αντιφάσεις έζησε (ναύτης στο …κέντρο της Αθήνας)
      Έβρο και Διδυμότειχο σε cart-postal τα είδε
      μα χαρτοπαίκτης ήτανε, ω Ρώσε συγγραφέα
      σαν σπιτωμένος βρέθηκε με μια ψηλή παρέα.
      …………………………………………………………
      Τα χρόνια πέρασαν φτάνει τριάντα τρία
      Το βιολογικό ρολόι της κτυπάει με μανία
      Με κοινούς φίλους βγαίνουν για χορό
      Ρόζ φούστα-κορμάκι- καπέλο “Δυναστεία”
      Καλά χορεύει αυτός, λέει και αστεία
      Λίγο κοντός , η λύση : παπούτσια μπαλλαρίνας
      Σαν αυτά που είδα χθές στην άκρη της βιτρίνας

      Εξαίσιος ο γάμος σ΄ εκκλησιά Β.Προαστείων
      Ευγενείς προσκεκλημένοι εν μέσω πούρων και αστείων
      Τα φώτα λαμπυρίζουν στην άκρη της πισίνας
      Δεξίωση στου EKALI CLUB την άνετη αυλή
      νεοπλουτέ της φάνηκε σ΄ αυτήν την ρόζ αριστερή
      Το πρόβλημα του Πουλατζά δεν την πείραζε πολύ
      όσο εμένα το ΄77 στην συγκέντρωση αυτή
      (χαλιά ανατολίτικα, έργα τέχνης , ταξικοί αποστάτες
      που σκέφτονται μόνο για σας φτωχοί εργάτες)
      …………………………………………………………
      Καρπός του έρωτα μια μικρή παιδίσκη
      με αρχαϊκό όνομα, βάλε ένα ουίσκι
      στης βάπτισης το party δουλειά μάθαμε ότι άλλαξε
      Στον ιδιωτικό τομέα στέλεχος να πάει διάλεξε
      Εταιρεία Θυγατρική Δημόσιου Τομέα
      Έτσι τα πράγματα θα είναι πιο ωραία.

      Ο άνδρας της κι αυτός από υπάλληλος επιχειρηματίας
      πρέπει ν΄ αποκτήσουν οικία με κήπο, μεγάλης αξίας
      με Offshore εταιρεία πάντα για δουλειές να τρέχει
      παντού και πάντα πριγκίπισσα την έχει
      Και αυτή στέλεχος(όχι μέτοχος) Ιδιωτικής πιά Εταιρείας
      που σε 3 επάλληλες εκλογές υψηλής αξίας
      χρηματοδοτεί βουλευτή της Β΄ Αθηνών
      πολλές οι δουλειές, αύξηση κερδών
      οι ντόπιες δεν αρκούν: προγράμματα ΕΟΚ
      Από μαοϊκός και ρηγίτισσα γίνανε ΠΑΣΟΚ

      Πολύ δουλειά το στέλεχος ξενύχτι
      και οι δούλες αναθρέφουν το μοναδικό παιδάκι
      μιλάει ελληνικά πότε με ουκρανέζικη
      και πότε με γεωργιανή προφορά ή στ΄ αγγλικά
      πάντως παίρνανε μορφωμένες τροφούς και όχι φιλιππινέζα
      οι γερμανίδες γκουβερνάντες δεν πάνε κάτω από Καλογρέζα

      Και μετά, όπως στην τάξη της, η κόρη δημοτικό στου Μωραϊτη
      Ολόκληρο ταξίδι όλη τη μέρα λείπει απ’ το σπίτι
      Τα ΄παιξε η κόρη, γύρισε στο δημοτικό κοντά στο σπίτι

      Αφού μάθαν το παιχνίδι πως κονομάς
      έπρεπε να ξεχρεώσουν ΤΟ ΣΠΙΤΙ, τι σχέση έχουνε με μας ;

      Διαγραφή
    8. Πρώτα απ’ όλα σύστησαν Εταιρεία Ιδιωτική
      ειδικευόμενη στην μελέτη την τεχνικοικονομική
      εγγυώμενοι επαφή αναθεωρητική-μαοϊκή
      για εγγυημένη επιδότηση αυτή είν’ η λογική
      (παλιά εισοδισμός γινότανε μόνο για τις ιδέες
      κι΄όχι για ν’ ασκούν φαυλο-μικροδιαφθορά οι παλιές παρέες)

      ΧΟΡΟΣ :
      Που πας ρε τέως κινεζάκι – επιχειρηματία
      βαλίτσα με «τούβλα» στου Μαξίμου το υπόγειο;
      Στην Μύκονο θα τα φάει ο μεγάλος του ΜΑΟ ο στρατηγός
      αφού η καλή του με πλαστικές καλλωπισθεί

      Ένας δικηγόρος τους έφερε σε επαφή
      Η τράπουλα όλη σημαδεμένη : η επιτροπή,
      «ανεξάρτητοι» σύμβουλοι, του έργου η παραλαβή,
      το πιο μεγάλο πρόβλημα ήταν η εμμονή :
      ευτυχώς, υπήρξε - με κολλητό του προέδρου - εναλλαγή
      δεν μπορούσαν να πάρουν και όλες τις δουλειές
      κάτσανε και ξανασκεφτήκανε : τι γινόταν μέχρι χθές;
      άλλους και δυό φορές εμένα έβαλαν ως «βιτρίνα»
      κάπως έτσι ξόφλησαν το σπίτι με κήπο στην Αθήνα

      Δώρα τους έκανα βιβλία στις γιορτές
      Μήπως κάτι απ΄ τα παλιά τις “άγιες” μέρες αυτές
      σκιρτούσε μέσα τους να΄ χουμε λιγάκι κοινή γλώσσα
      αν ήμουν εκατομμυριούχος γι΄ αυτό θα πλήρωνα όσα-όσα
      ένα μάτσο managers, human resources directors
      opening terrace party εν μέσω πούρων και αστείων
      και ‘γω με την ουκρανή νταντά παρέα να κάνω
      μου την βάρεσε πολύ, τι κάνω εκεί πάνω ;


      Οι επαφές κοπήκανε, μόνο σε δυό κηδείες
      σαν καθωσπρέπει μεσήλικες χωρίς άλλες ανοησίες
      σοσιαλδημοκράτες γίνανε, από κουλτούρα τζίφος
      πάει η επανάσταση, περίπατο πήγε το ήθος.

      Σαν - καλά - το ξανασκέφτομαι με τέτοιο εγωισμό,
      αυτοί, αν την εξουσία παίρνανε, με τέτοιο θυμικό
      (που σκέφτονται πάντα για εσάς, φτωχοί εργάτες)
      θα μ’ «αναμορφώνανε» σε έργα καταναγκαστικά
      να πάψω να μιλώ, να σκέφτομαι : κόψε τα «σπαστικά»

      Κι εγώ φυγάς, ινδιάνος πόλεων, αντάρτης, στα κρυφά
      (ας είν΄ καλά : ο γέρος μου με τα κυνηγητικά
      που με ‘μαθε μικρό καλό σημάδι, τα μάτια τα καλά)
      σκοπεύω εσάς στην κεφαλή ω ταξικοί αποστάτες
      μαζί τους : μικροαστοί εγωιστές και αυταρχικοί εργάτες
      …………………………………………………………………
      Η μοίρα σας κύκλος αέναος :
      η πρώτη γενιά μικροαστοί
      η δεύτερη - κάποιοι από εσάς- μεσοαστοί,
      για ελάχιστους η τράπουλα σημαδεμένη : η επιτροπή,
      «ανεξάρτητοι» σύμβουλοι, του έργου η παραλαβή,
      δεν υπάρχει το πρόβλημα που ήταν η εμμονή :
      δεσπόζουσα θέση έχεις πλέον ω εθνικέ νταβατζή.

      12.03.2009

      Διαγραφή
    9. "...Το πρόβλημα του Πουλατζά δεν την πείραζε πολύ
      όσο εμένα το ΄77 στην συγκέντρωση αυτή
      (χαλιά ανατολίτικα, έργα τέχνης , ταξικοί αποστάτες
      που σκέφτονται μόνο για σας φτωχοί εργάτες)..."


      Νομιζω οτι οφειλω μια διευκρινιση. Το 1977 ειχα προσκληθει απο φιλο φοιτητη του Οικονομικου της Νομικης σε Soirée Politique σε πολυτελες διαμερισμα ευπορης αριστερης του Κολωνακιου, οπου θα μιλουσε ο διασημος Ν. Πουλατζας.
      Οι εντυπωσεις μου :
      1. Πολυ χλιδη (πινακες ζωγραφικης, παχια χαλα, ακριβα επιπλα,...)
      2. Ωραιες κοπελες/γυναικες προσεγμενες με μακιγιαζ, ωραια ρουχα,...
      3. Ως ουμανιστες αριστεροι, αυτοι οι ταξικοι αποστατες και οι αποστατισσες θα μπορουσαν να συμβαλλουν στην καλυτερη μεταχειριση των φτωχων και αμορφωτων εργατων.
      4. Παλι δεν καταλαβα την ΕΑΔΕ και δεν προσχωρησα στον Ρηγα (παρα τις ωραιες κοπελες που ειχε)
      4. Το 1979 ο Ν.Πουλατζας εφυγε απο τον ματιο αυτο κοσμο....

      Οι ταξικοι αποστατες τελικα χρησιμοποιησαν τις σπουδες τους και τις δυο ξενες γλωσσες για να στελεχωσουν υψηλομισθες θεσεις στην ΕΟΚ. Μερικοι συνεργασθηκαν με το εκσυγχρονιστικο ΠΑΣΟΚ.




      *Soirée (το Politique το προσθεσα μονος μου) . Υπαρχει ως εκφραση σταΓαλλικα.

      Σουαρε : χρησιμοπoιειται στην χωρα μας στον προφορικο λογο σημαινοντας απογευματινη (πολιτικη) συγκεντρωση σε σπιτι υποστηρικτη κομματος ή υποψηφιου βουλευτη.

      Διαγραφή
    10. "...Τότε η γαλλική γλώσσα κυριαρχούσε παγκοσμίως και έχει δώσει χιλιάδες δάνεια και στα ελληνικά, από το αμπαζούρ και το αμπραγιάζ ως το φέιγ βολάν και το φραμπουάζ, που κάποιοι, για να δείξουν ότι ξέρουν γαλλικά, τα προφέρουν γαλλοπρεπώς με παχύ σ και ζ, όπως η μαντάμ Σουσού...."
      https://sarantakos.wordpress.com/2017/05/08/france/

      Διαγραφή
    11. [...]
      Is anybody
      Out there please?
      It's too quiet in here
      And I'm beginning to freeze
      I've got icicles hanging
      From my knees
      Under fifteen feet of pure white snow
      [...]

      Nick Cave & The Bad Seeds

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου