Τα Ερωτευμένα Φωτόνια






[Διαβάστε το πρώτο μέρος: Νοόσφαιρα και Μιμιδιακή Δεξαμενή



Όμως το ερώτημα που μας απασχολεί, ακόμα το γυροφέρνουμε, δεν το έχουμε προσεγγίσει μέχρι στιγμής, παρά μόνο με ένα κάπως... σπειροειδή τρόπο. "Είναι η ανθρώπινη νόηση που έπλασε το Χώρο των Ιδεών και τη Νοόσφαιρα, ή μήπως εκείνα έπλασαν και καθοδήγησαν την ανάπτυξή της;"

Ο ορθολογισμός συνεχίζει να κλίνει πεισματικά προς την πρώτη εκδοχή, όμως η καταραμένη Κβαντική Φυσική έρχεται γι' άλλη μια φορά να μας εκπλήξει:

"Ερωτευμένα φωτόνια. Ετσι αποκαλούν, χαριτολογώντας, μερικοί επιστήμονες δύο φωτόνια τα οποία στο παρελθόν είχαν επιδράσει στενά μεταξύ τους. Αν υποτεθεί ότι μετά την επίδραση αυτή, απομακρύνθηκαν τόσο πολύ το ένα από το άλλο, που βρίσκονται στα δύο αντίθετα άκρα του Σύμπαντος, αν γεμίσουμε με κάποιες πληροφορίες το ένα, αυτομάτως αυτές θα βρεθούν και στο άλλο, κάτι που έχει αποδειχτεί πειραματικά στα εργαστήρια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εάν ένα φωτόνιο βρίσκεται στη Γη και το άλλο στο Άλφα του Κενταύρου, τότε αν στο Άλφα του Κενταύρου συμβεί κάτι, την ίδια στιγμή η πληροφορία αυτή έχει μεταφερθεί στο φωτόνιο που βρίσκεται στη Γη. Το φωτόνιο αυτό βέβαια μπορεί να βρίσκεται στον εγκέφαλό μας. Το αν θα πάρουμε αυτή την πληροφορία είναι πρόβλημα δικό μας και των αισθήσεών μας. Η πληροφορία όμως βρίσκεται εδώ".

Αυτό που δεν αναφέρει το άρθρο, είναι πως η μετάδοση της πληροφορίας μεταξύ των "ερωτευμένων φωτονίων" γίνεται με ταχύτητα μιάμιση φορά την ταχύτητα του φωτός!!

Τούτο με τη σειρά του, αυτόματα υποδεικνύει την ύπαρξη ανώτερης διάστασης, μιας και το όριο ταχύτητας στο δικό μας χωροχρόνο είναι αυτό που θέτουν τα φωτόνια κατά την κίνησή τους, δηλαδή η Ταχύτητα του Φωτός. Πολλοί μύστες κι όλες σχεδόν οι θρησκείες, αναφέρουν το Θείον (στη γενική του μορφή) ως Ανέσπερο Φως, ωστόσο το φως περιορίζεται στον δικό μας χωροχρόνο, ενώ η πληροφορία γνωρίζει προνομιακές οδούς μετάδοσής της και μάλιστα από ανώτερο χωροχρονικό συνεχές.

Μια άλλη πτυχή των φιλοσοφικών συνεπειών αυτού του πειράματος, εμπλέκει τη θεωρία του Big Bang. Αφού το σύνολο των φωτονίων που υπάρχουν στο Αισθητό Σύμπαν (σ' αυτό δηλαδή που μπορούμε με κάθε μέσον να παρατηρήσουμε), ήταν πριν από τη μεγάλη έκρηξη πολύ στενά συνδεμένα, μέσα στο σημειακό "Κοσμικό Αυγό", αυτό σημαίνει ότι όλα τα φωτόνια του σύμπαντος είναι «ερωτευμένα» και πως στην πραγματικότητα κάθε πληροφορία στο σύμπαν, μεταδίδεται κατ' αυτόν τον τρόπο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του αχανούς Σύμπαντος. Εδώ έχουμε και την οριστική απάντηση σε σχέση με το ζήτημα της Ενότητας και γιατί πρέπει σ' αυτήν να περιλαμβάνεται τόσο η έμβια, όσο και η άβια ύλη.

Η επιστήμη συναντά λοιπόν τον Ερμή τον Τρισμέγιστο, την Ερμητική Σχολή και τους άλλους μεγάλους Μύστες κι εξηγεί ότι η διδασκαλία της Ολότητας δεν είναι απλά και μόνο μια ηθικολογική παραίνεση, όπως το εκλαμβάνουν οι περισσότεροι. Τούτη η Παγκόσμια σύνδεση κάθε κβάντου ενέργειας και η "ενσυναίσθηση" του αποτελέσματος κάθε μεταβολής σε ενεργειακό επίπεδο, μπορεί θαυμάσια να παραστήσει τι είναι αυτό που οι μύστες αποκαλούν Αγάπη - εκ του σωκρατικού Άγω Άπαν - εκείνο που κινεί το παν.

Ακόμη, με όρους πληροφορίας, μπορούν να περιγραφούν και άλλες "συμπαντικής" εμβέλειας μεγέθη, όπως η εντροπία, ορίζεται μάλιστα μέχρι κι αρνητική εντροπία. Κατ' αυτήν την αντίληψη της σύγχρονης φυσικής, Τάξη (αρνητική εντροπία) παράγει η συγκέντρωση πληροφορίας, ενώ Χάος (θετική εντροπία) παράγει ο διασκορπισμός της. Ένα απ’ τα πρώτα πράγματα που διδαχτήκαμε στη Βιολογική Σχολή του ΑΠΘ, είναι πως η ζωή είναι ένα «αντιεντροπικό φαινόμενο», δηλαδή μάχεται διαρκώς ενάντια στην εντροπία. Η ζωή λοιπόν διαιωνίζεται, μέσω συγκέντρωσης, επεξεργασίας και διαχείρισης πληροφορίας, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και τη διατήρηση των λεπτοφυών υποσυστημάτων που την απαρτίζουν και την υπερβατική αλληλορύθμιση της λειτουργίας τους.

Ο Δον Χουάν, ή αν προτιμάτε ο Καστανέντα, περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον κόσμο ένας Μάγος, ως μία διαρκή ροή πληροφορίας η οποία γεμίζει όλον τον χώρο με φωτεινά ρεύματα ενέργειας, που ο ίδιος ονόμαζε "σκοτεινή θάλασσα της Αντίληψης", εγώ αποκαλώ Μέγα Χάος, η Καμπάλα βαπτίζει ως Μπίνα και ο Χριστιανισμός ως Άγιο Πνεύμα. Ο συντονισμός με τις διάφορες ενεργειακές ροές, μέσω ενός ενεργειακού κόμβου που ονομάζεται "σημείο συναρμογής", εστιάζει την αντίληψη σε διαφορετικούς κόσμους και πραγματικότητες, αλλάζουν δηλαδή οι πληροφορίες που θα πρέπει να συνθέσουμε και το τελικό αποτέλεσμα αυτής της σύνθεσης. 

Από διαφορετική εντελώς σκοπιά, η Jill Bolte Taylor, ερευνήτρια του εγκεφάλου, είχε μια ερευνητική ευκαιρία που λίγοι μελετητές του εγκεφάλου θα ευχόντουσαν να έχουν. Έπαθε ένα σοβαρό εγκεφαλικό και παρακολούθησε τον εαυτό της καθώς οι λειτουργίες του εγκεφάλου της, η κίνηση, η ομιλία, η αυτοσυνείδηση, σταματούσαν μία μία. Το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου της σιώπησε εντελώς και η περιγραφή του κόσμου μέσω του δεξιού της ημισφαιρίου, της έδωσε μια παρόμοια εικόνα:

"Πληροφορίες, με τη μορφή ενέργειας, ρέουν ταυτόχρονα μέσω όλων των αισθητηρίων συστημάτων μας και μετά εκρήγνυνται σε αυτό το τεράστιο κολάζ του πώς η παρούσα στιγμή φαίνεται, πώς η παρούσα στιγμή μυρίζει και τι γεύση έχει, τι αίσθηση έχει και πώς ακούγεται. Είμαι ένα ενεργειακό ον, συνδεδεμένο με την ενέργεια γύρω μου μέσω της συνείδησης του δεξιού μου ημισφαιρίου. Είμαστε ενεργειακά όντα που συνδέονται το ένα με το άλλο μέσω της συνείδησης του δεξιού μας ημισφαιρίου, σαν μια ανθρώπινη οικογένεια". [δείτε το βίντεο]

Η ομοιότητα αυτών των δύο περιγραφών δεν είναι καθόλου τυχαία. Το δεξί ημισφαίριο είναι εντεταλμένο να διαχειρίζεται αυτήν τη ροή πληροφορίας που γεμίζει τον χωρόχρονο. Είναι συντονισμένο με τη Νοόσφαιρα, το παγκόσμιο διαδίκτυο και τον Χώρο των Ιδεών. Όλη η τεχνική του Σαμάνου επικεντρώνεται στο "σταμάτημα του εσωτερικού διαλόγου", δηλαδή στην παύση της λειτουργίας του αριστερού ημισφαιρίου, του ενός απ' τους δύο μας εγκεφάλους, που ο Δον Χουάν αποκαλούσε "εισβολέα". Η Jill Bolte Taylor απ' τη δική της σκοπιά, αυτήν του επιστήμονα αλλά κι εσωτερικού παρατηρητή ενός εγκεφαλικού της επεισοδίου, περιγράφει: "Το αριστερό μας ημισφαίριο σκέφτεται γραμμικά και μεθοδικά, έχει να κάνει με το παρελθόν και με το μέλλον. [...] Το αριστερό μας ημισφαίριο σκέφτεται λεκτικά. Είναι αυτός ο συνεχής εγκεφαλικός διάλογος που συνδέει εμένα και τον εσωτερικό μου κόσμο με τον εξωτερικό κόσμο. Είναι αυτή η φωνούλα που μου λέει, "Ει, πρέπει να θυμηθείς να πάρεις μπανάνες γυρίζοντας σπίτι. Τις χρειάζομαι το πρωί".

Φαίνεται λοιπόν, πως η πληροφορία παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και τη λειτουργία του Σύμπαντος, το διατρέχει ακαριαία, μη γνωρίζοντας τους περιορισμούς στους οποίους υπόκεινται η ύλη και η ενέργεια,  καθορίζει την Τάξη και την Εντροπία, συνδέει με υπερβατικό τρόπο τα ενεργειακά κβάντα απ' την μια άκρη του απείρου έως την άλλη, είναι με λίγα λόγια στενά συνυφασμένη με την ίδια την πλέξη του συμπαντικού σεντονιού. Η ενέργεια μοιάζει να είναι περισσότερο ο φορέας της πληροφορίας, παρά η αιτία της ροής της, όλα δείχνουν πως αυτή αποτελεί βασικό συστατικό του Παντός...

[συνεχίζεται...]

Σχόλια

  1. Δε γνωρίζω αν υφίσταται ώς όρος αλλά εκεί που αναφέρεσαι στη θετική όψη της εντροπίας λέγοντας ότι η ζωή είναι ένα αντιεντροπικό φαινόμενο, ίσως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί καί η έννοια της "εκτροπίας" ως εκδηλωτικός-διασκορπιστικός όρος. Παρά ταύτα δείχνει να είναι απαραίτητη ανά διαστήματα η επιστροφή στο εντροπικό κέντρο (ακόμη καί τελικός Σκοπός για πλείστα θρησκευτικά συστήματα) αφού οι πολλές πολλές βουτιές στις σκοτεινές θάλασσες της αντίληψης ενδέχεται να οδηγήσουν σε πνιγμό. Ωραία μας τα λένε καί οι μάγοι καί οι Καστανέντες καί οι μύστες καί οι απανταχού δήθεν χαοτικοί αλλά η εκτροπική πράξις καιί ο αλόγιστος συντονισμός με πολλαπλές ενεργειακές ροές ενίοτε αποδεικνύεται ...ενοχλητικός για το υποκείμενο έως καί αντιεξελικτικός καί πιάσε τώρα εδώ τό διφορούμενο τού θέματος συγκριτικά μέ τούς +/- εντροπικούς όρους της πληροφορίας που αναφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα διαπραγματευτώ το θέμα «ελεύθερα ηλεκτρόνια» και ειδικότερα την Ελλάδα ως ηλεκτρόνιο υπό την επιρροή των δυνάμεων του πυρήνα του ατόμου -Ε.Ε. το οποίον -υπό ωρισμενας προϋποθέσεις – ενδέχεται να καταστεί ελεύθερο ιπτάμενο ηλεκτρόνιο-κράτος.

    23/09/2012 M.MONTI “….«η Ευρώπη έχει ήδη κάνει ένα κβαντικό άλμα προς τη σταθεροποίηση και την επίλυση της κρίσης», ….”

    Ευρηκα !!! Θα προσθέσουμε και κβαντική φυσική!

    Οι στιβάδες των ηλεκτρονίων, απο τον πυρήνα προς το εξωτερικό του ατόμου είναι οι : s,p,d, f.
    Το ηλεκτρόνιο-Ελλάς (έστω e-E) προφανώς ήταν στην εξωτερική στοιβάδα f και έτοιμη να ξεφύγει στο διάστημα, το χάος, μακριά απο τον πυρήνα της Ε.Ε.!!!

    Και έγινε ένα κβαντικό άλμα.
    Μεταπήδησε στην στιβάδα d, αλλά απέχει πολύ απο την πρώτη στιβάδα, δηλ. την s.. Να προσθέσω ότι κατά την μεταπήδηση εξέπεμψε ένα φωτόνιο ενέργειας Ef-d= h*v. Πιθανολογώ ότι λιαν σύντομος θα ταλαντώνεται μεταξύ των ενεργειακών σταθμών d και f . Με κίνδυνο εάν η ενεργεία παλινδρόμησης του e-E προς την f υπερβεί την τιμή A (ενέργεια ιονισμού-GREXIT) να διαφύγει απο τις δυνάμεις έλξεις του πυρήνα της ευρωπαϊκής δύσης και να εκτιναχτεί προς την ανατολή 🙂 .
    ΥΓ Εκτός δημοσιεύσεως : Χάρις Αλεξίου, Νταλάρας, Κετιμε,… θα τρίβουν τα χέρια τους!!!
    Ιράκ, Πακιστάν, Αφγανιστάν ερχόμενα!!!!

    ΥΓ2 Με reverse-engineering, sorry physics, αντιλαμβανόμεθα ότι αν το άτομο Ε.Ε. βομβαρδίσει με 2 φωτόνια υψηλής ενεργείας τα οποία πλήξουν το e-E , τότε κατά πάσα πιθανότητα το e-E θα αποσπασθεί ως ελεύθερο ιπτάμενο ηλεκτρόνιο-κράτος πιθανολογώ προς ανατολάς α . Βεβαίως οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι πολύ μικρές, σχεδόν αμελητέες κατά τον υπολειπόμενο χρόνο ζωής υμών και ημών , τυχόν τέκνων, συντρόφων/ ερωμένων , συγγενών και φίλων, εφόσον απαιτείται ο βομβαρδισμός με ηλεκτρόνια πολύ μεγάλης ταχύτητας ( η φωτόνια υψηλής ενεργείας).

    Η ομάδα έργου του ιστολόγου παρακαλείται να αναλάβει να το ερευνήσει και να ενημερώσει σχετικά, ώστε …να μην εκτεθούμε.

    Βασικό συμπέρασμα της πειραματικής θεωρίας ταύτης είναι ότι πρέπει να αποφεύγεται ο ισχυρός φωτισμός του ατόμου Ε.Ε. και του e-E, ώστε οι κερδοσκόποι/ επενδύτες να μην βλέπουν την…. τύφλα τους α .

    Πολιτικο-θεωρητικό υπόβαθρο
    Ιονισμός
    Η μετατροπή ενός ατόμου ή ενός μορίου ηλεκτρικά ουδέτερου σε θετικό ή αρνητικό ιό με πρόσληψη ή αποβολή αντίστοιχα ενός ή περισσότερων ηλεκτρονίων.
    …Ιονισμός είναι δυνατό να συμβεί είτε ύστερα από τη σύγκρουση δύο σωματιδίων μεγάλης ταχύτητας (ιονισμός κρούσης) είτε ύστερα από απορρόφηση της ενέργειας μιας ακτινοβολίας (ιονισμός «δι` απορροφήσεως ακτινοβολίας»). Το άτομο ή το μόριο και στις δύο περιπτώσεις δέχεται εξωτερική ενέργεια
    .
    http://www.livepedia.gr/index.php/%CE%99%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχά, ρε εσείς οι λαϊκιστές δεν αντέχετε να μην τα γυρίσετε όλα στην πολιτική. Αφήστε κάτω την ευγενή Επιστήμη ρε, στις υψηλές της νεφέλες και μην την ανακατεύετε με τις χθαμαλές πολιτικές σας απόψεις... :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειμαι λαϊκιστης, αλλα σουρεαλ παργματιστης.
      Με αφορμη την δηλωση του Μ.Μοντι, ηταν μια αυθορμητη ασκηση υφους με το γνωστο μου στυλ "αυτοματης γραφης".

      Ως γνωστον, υπαρχουν πολλες αναλογιες της φυσικης, χημειας και μηχανικης με τα κοινωνικα/πολιτικα φαινομενα....

      Διαγραφή
    2. Και πολλές αναλογίες με τη Βιολογία. Εγώ προσωπικά απ' αυτήν την πλευρά προσέγγισα τον Κοινωνισμό, ως βιολόγος. Αλλά και τη θεωρία του χάους επίσης...

      Διαγραφή
    3. Τεχνικές που με επηρέασαν

      1. Αυτόματη γραφή ... τρόπος γραφής κατά τον οποίο η σκέψη εκφράζεται ελεύθερα και αυτόματα, χωρίς εμπόδια και περιορισμούς από τους κανόνες της λογικής και ηθικής. Τον όρο καθιέρωσε ο Γάλλος λογοτέχνης Αντρέ Μπρετόν στο Πρώτο Μανιφέστο του υπερρεαλισμού (σουρεαλισμού) που δημοσίευσε το 1924.[1] Μέσα από την αυτόματη γραφή οι Υπερρεαλιστές ζήτησαν να βρουν ασυνήθιστους τρόπους έμπνευσης και άμεση επαφή με το υποσυνείδητο. Θέλησαν να απελευθερώσουν την φαντασία από τα δεσμά των λογικών και των λογοτεχνικών κανόνων και να βγάλουν τη λογοτεχνία από το αδιέξοδο που είχε φτάσει με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πολλοί Έλληνες ποιητές ...δέχτηκαν την επίδραση του Υπερρεαλισμού όπως ο Ανδρέας Εμπειρίκος και ο Νίκος Εγγονόπουλος.[2] [3]

      πηγή βικπαιδεια

      Η αυτόματη γραφή ξαφνιάζει τους δήθεν 'στιβαρούς" με αρκετές βεβαιότητες (κυρίως του συντηρητικους δεξιούς και αριστερούς). Όταν εφαρμόζεται λελογισμένα ως ενορχηστρωμενο ημι-παραλήρημα που κατεδαφίζει σχεδόν σαδιστικά το πρώην ιδεολογικό τους υπόβαθρο σε συνδυασμό με μυθοπλασία τότε τα πράγματα λειτουργούν καλά.

      2. Συνδυασμός ηλεκτρονικού collage (λόγω της τρομακτικής εξάπλωσης των λογοτεχνικών και άλλων πληροφοριών στο διαδίκτυο) που περιλαμβάνει πολύ καλά επεξεργασμένα οικονομικά άρθρα από το ελληνικό διαδίκτυο, αποσπάσματα από την Wikipedia και -κυρίως- πολύ, μα πολύ, προσωπική σατιρική “fiction” για το ότι έχει συμβεί και θα συμβεί στην χώρα μας...., καθώς και μια συνοπτική ανάλυση της ελληνικής κοινωνίας.Αν έχετε γελάσει πικρά τότε έχω πετύχει τον στόχο μου.

      Μου φαίνεται έχω επηρεαστεί από το αφηγηματικό collage στο έργο του Dos Passos, την ασθματική αφήγηση από τo “η Κάθοδος των 9″ του Θ. Βαλτινού και “το πεθαίνω σαν χώρα” του Δ.Δημητριάδη (τηρουμένων των μικρών αναλογιών μου) καθώς και από τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο των τελευταίων 40 ετών.

      Από το έργο του Dos Passos επισημαίνω το Manhattan Transfer και την τριλογία ΗΠΑ 42ος Παράλληλος (1930), Δεκαεννέα Δεκαεννιά ή 1919 (1932) και The Big Money (1936). Οι πειραματικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε αυτά ...., περιλαμβάνουν (λόγω της εποχής) αποκόμματα εφημερίδων, αυτοβιογραφία, βιογραφία και φανταστικό ρεαλισμό.

      Το ηλεκτρονικού collage είναι μέθοδος ταχύτερης συγγραφής από την σχεδιασμένη γραφή (ιδέα, συγκέντρωση υλικού, περίληψη, περιγραφή χαρακτήρων, εξέλιξη ιστορίας,....)με την οποία προφανώς είμαι αντίθετος λόγω ιδιοσυγκρασιας. Δεν θα σχεδιάσω το αφήγημα αλλά "αυτό" θα με οδηγήσει αν θα είναι καλό ή όχι, 3 ή 30 σελίδες Α4,...

      Εξ άλλου, κατά μία ρήση που αποδίδεται στον P. Picasso “Οι χαζοί αντιγράφουν οι μεγαλοφυΐες κλέβουν').

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου