Εξωγήινοι στην Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών



[Τετράδια Συνεργείου]

Αφού λοιπόν δεν καταφέραμε να κάμουμε από μόνοι μας τον κόσμο τούτονε λίγο καλύτερο, λιγάκι δικαιότερο, ούτε για τις γυναίκες, ούτε για τα παιδιά, ούτε και για τους άντρες, καταφύγαμε στη φαντασία, για να γιορτάσουμε τη μέρα. Σκαρφιστήκαμε Εξωγήινους, να φέρουν στον κόσμο τη Σωτηρία, όπως οι Χιλιαστές περιμένουν την Αποκάλυψη, ή όπως οι οπαδοί της "Πύλης του Ουρανού" αυτοκτόνησαν μαζικά, προσμένοντας να τους πάρει μαζί του Εξωγήινο σκάφος που συνόδευε τον κομήτη Χέιλ-Μποπ. Το λοιπόν, ο Γελωτοποιός κατέβασε στην κούτρα του έναν μοχθηρό και χιτλερικό Εξωγήινο, ο οποίος θα έσωζε την ανθρωπότητα από τον εαυτό της, εξολοθρεύοντας άξαφνα το αντρικό φύλο, κατασκευάζοντας Έναν κόσμο δίχως Άντρες.

Σοφός, δεν λέω, τούτος ο εξωγήινος, όμως δυστυχώς του διέφυγε μια λεπτομέρεια. Οι τράπεζες σπέρματος δεν κρατούν για πάντα. Αντίθετα, θα έπρεπε να φροντίσει ώστε να γίνει δυνατή η παραγωγή σπερματοζωαρίων από άωρους θηλυκούς γαμέτες ή άλλα αρχέγονα κύτταρα. Χα χα, δεν θα χρειαζόταν, γιατί - μαντέψτε - κάτι τέτοιο έχει ήδη ανακοινωθεί πειραματικά, εδώ και μερικά χρόνια. Όμως η σκέψη του Εξωγήινου, μου θυμίζει έναν στίχο των προπατόρων του Σατανικού Μέταλ και του Μπλακ Μέταλ, των Venom: "Genocide, the cure for mankind", η σκέψη ενός παρανοϊκού...

Εντούτοις ένας τέτοιος εξωγήινος δεν θα μπορούσε να έχει φτάσει μέχρι την πόρτα μας, γιατί απλά η τεχνολογική ανάπτυξη που προϋποθέτει κάτι τέτοιο, θα τον είχε κάνει ν' αυτοκαταστραφεί, πριν προφτάσει να ξεφύγει απ' την πλανητική του αυλή. Τούτη είναι ξεκάθαρα ανθρώπινη σκέψη και πολύ φοβάμαι πως είναι έτοιμη ήδη προς εφαρμογή. Είναι μια λύση που μειώνει την ποικιλομορφία ωστόσο του ανθρώπινου είδους, κατά συνέπεια μειώνει τη γενετική του ευρωστία και πιθανώς διακυβεύει το μέλλον της γονιδιακής του δεξαμενής, δηλαδή υποθηκεύει το μέλλον του ανθρώπινου είδους σε βάθος χρόνου, μέσα σε μια χαοτική διαδικασία που δεν ελέγχουμε, ούτε καν κατανοούμε επαρκώς. Από την άλλη πλευρά πάλι, μπορεί η εξαφάνιση του αντρικού φύλου να γίνει με φυσικό τρόπο, όπως επισημαίνουν σειρά επιστημονικών ανακοινώσεων, λόγω εκφυλισμού του χρωμοσώματος Υ. Όμως και πάλι οι επιστήμονες υποθέτουν ότι μπορεί κάποιο άλλο χρωμόσωμα να εξελιχθεί σε φυλετικό-αρσενικό, για να το αντικαταστήσει.

Εάν πάλι ο Εξωγήινος ήταν ελάχιστα πιο σοφός, θα προέκρινε μια πολύ πιο ήπια λύση, που θα έλυνε παρομοίως όλα τα προβλήματα. Θα έφτιαχνε μια κοινωνία, όπου οι άντρες θα κάνουν σεξ μόνο με άντρες και οι γυναίκες μόνο με γυναίκες, ενώ οι ετεροφυλοφιλικές αισθηματικές σχέσεις δεν θα τιμωρούνται μεν, όμως θα αποδοκιμάζονται ή τουλάχιστον δεν θα ενθαρρύνονται σε καμμία περίπτωση (πχ διαφήμιση, κινηματογράφος κλπ). Τα αρσενικά θα συνευρίσκονταν με τα θηλυκά, μόνο για λόγους γονιμοποίησης, ή και καθόλου, μέσω τράπεζας σπέρματος (θα ενθαρρυνόταν το πρώτο όμως, καθώς η φυσική σύλληψη είναι πάντοτε καλύτερη). Έτσι η ετεροφυλοφιλία δεν θα εξαλειφόταν, αλλά θ' αποτελούσε υποκουλτούρα, ώστε ανά πάσα στιγμή το ανθρώπινο είδος θα μπορούσε να την επαναφέρει, εάν κάτι τέτοιο αποδεικνυόταν σκόπιμο στο μέλλον.

Όμως εάν ο Εξωγήινος ήταν ακόμα σοφότερος, όσο τουλάχιστον θα έπρεπε σε μια τόσο προοδευμένη μορφή νόησης, θα μπορούσε απλά να έχει παρατηρήσει ότι σε όλο το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο, το αρσενικό δεν έχει μεν εξαλειφθεί, η φυσική του όμως επιθετικότητα είναι απολύτως ενταγμένη προσαρμοστικά στην επιβίωση του είδους και ουδέποτε προχωρά πέρα απ' αυτό το σημείο. Θα μελετούσε την ανθρώπινη ιστορία και θ' ανακάλυπτε ο φίλτατος Εξωγήινος, με τεράστια έκπληξη, ότι οι πρώτες ανθρώπινες κοινωνίες είχαν παρόμοια χαρακτηριστικά. Θα του αρκούσε λοιπόν να επαναφέρει την ανθρωπότητα πιο κοντά στη φυσική της τάξη.

Αρχικά θα εξάλειφε το λεγόμενο "Φαλλοκρατικό-Πατριαρχικό Μοντέλο" από το συλλογικό υποσυνείδητο, ή θα το δαιμονοποιούσε, όσο ο θείος Αδόλφος τη Σβάστικα (δική μου φαντασία είναι, ό,τι θέλω υποθέτω, άρα υποθέτω ότι έχει τη γνώση για να κάνει κάτι τέτοιο). Προσωπική μου άποψη είναι ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει διαστρεβλώσει το αρσενικό φύλο και του έχει κάνει διαχρονικά τόσο κακό, όσο ίσως έχει κάνει και στο θηλυκό. Θα επανέφερε λοιπόν την μητριαρχία, θα εξάλειφε την ιδιοκτησία, θα επέβαλε η ανθρώπινη τεχνολογία να γινόταν κτήμα όλης της ανθρωπότητας, έτσι ώστε να παράγει όσα αγαθά χρειάζονται όλοι κι συνεπώς να μην υπάρχει ανάγκη για ιδιοκτησία, όχι αυτή να καταργηθεί απλά δια νόμου. Η ενέργεια θα έπαυε να στηρίζεται στο πετρέλαιο και θα μας δινόταν ως εξωγήινη προίκα για τον νέο μας Παράδεισο, η τεχνολογία της πυρηνικής σύντηξης.

Αντί να γίνει ένας αδίστακτος γενοκτόνος, αντί να το παίξει θεός διακυβεύοντας το μέλλον ενός μοναδικού εξελικτικού βήματος της Νόησης, θα μπορούσε να γίνει απλά ένας σοφός νομοθέτης, όπως ο Σόλων ή ο Λυκούργος. Όμως είναι πολύ πολύ τραβηγμένα αυτά που λέω μάλλον. Για να συμβούν χρειάζεται να έρθει μια πιο προηγμένη μορφή από εμάς, ένας υποθετικός Εξωγήινος. Λάθος! Τούτα έχουν προταθεί εδώ και πολλές δεκαετίες κι οι ηθικοί τους αυτουργοί γεννήθηκαν στη Γη κι ονομάζονταν Ισαάκ Ασίμοφ και Άρθουρ Κλαρκ. Το σχέδιο κατάργησης της ιδιοκτησίας, εμπνευσμένο από τους δύο αυτούς μεγάλους διανοητές, ονομάζεται The Venus Project.

Το μόνο στο οποίο θα ήταν απαραίτητος ο φίλος μας ο Εξωγήινος, θα ήταν όχι να κομίσει γλαύκα εις Αθήνας, αλλά να προκαλέσει το απαιτούμενο δέος στην ανθρωπότητα, ούτως ώστε εκείνη να αποδεχτεί την εφαρμογή των παραπάνω μοντέλων. Ίσως και για να μας προσφέρει και την τεχνολογία του ποζιτρονικού εγκεφάλου (εκτός από την πυρηνική σύντηξη που είπαμε πρωτύτερα), την οποία ακόμα δεν κατέχουμε. Άλλωστε, όπως επισήμανε και ο Άρθουρ Κλαρκ στους "Επικυρίαρχους", και μόνο η παρουσία εξωγήινων σκαφών στον ουρανό, θα μείωνε αυτομάτως σε τεράστια ποσοστά την εγκληματικότητα, καθώς οι άνθρωποι θα ένιωθαν πιο κοντά, σε σύγκριση με την απόσταση που τους θα χώριζε απ' τους Εξωγήινους...

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου