Χρυσή Αυγή: Η Εικονική Απειλή

Περιδιαβαίνοντας το διαδίκτυο, πέφτω επάνω σε μια δημοσίευση, απ' την Ελευθεροτυπία...

Το άρθρο επικεντρώνεται στις τις γραφικότητες περί του... Χρυσαυγίτη Κωνσταντίνου Παλαιολόγου - ή κατά το λαϊκότερον Κωτσαρή Παλιοκουβέντα - και τις γνωστές μπαρούφες στις οποίες μας έχει συνηθίσει ο κοιλαράς φύρερ κι επίδοξος ηγέτης της χώρας. Τίποτα το καινούριο. Αυτό όμως είναι που τραβάει την προσοχή, που διαβάζεται: Η ψιλή κουβέντα με παραπολιτικό περιεχόμενο. Αρχίζω ν' αναρωτιέμαι εάν τούτες τις κοτσάνες τις εκστομίζει... εξεπιτούτου, προκειμένου να πετύχει την προβολή του απ' τις φυλλάδες. Από την άλλη πλευρά πάλι, δεν θυμάμαι σε κανένα σημείο ο θείος Αδόλφος και ο θείος Γιόζεφ να υποστηρίζουν την αυτογελοιοποίηση ως θεμιτή μέθοδο διείσδυσης στις μάζες.

"Τι σόι ναζιστική οργάνωση είναι αυτή;", αναρωτήθηκα. "Της λείπει τόσο πολύ το πνεύμα, που στην πραγματικότητα οι Γερμανοί νεοναζί θα ήθελαν να τους λιώσουν στη γη σαν γεωσκώληκες". Ύστερα μου ήρθε από μόνη της η απάντηση: "Ναι, είναι οι ίδιοι άνθρωποι, τους οποίους οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν ως εσωτερική δύναμη εισβολής κι ύστερα τους εκτελούσαν όπου τους έβρισκαν, καθώς τα μάζευαν και πήγαιναν στα τσακίδια". Μόνο ένα γελοίο υποκείμενο θα δεχόταν να παίξει τέτοιο ρόλο...

Όμως το χαοτικό μυαλό δεν σταματάει να κάνει ερωτήσεις, να τριγυρνά και να συσχετίζει, να μ' ενοχλεί ρε παιδί μου, να μη με αφήνει ν' απολαύσω τον καφέ μου, αφού έβγαλα τη χολή μου προς τον Άριο Ουρακοτάγκο (που πραγματικά προσφέρει υπηρεσίες στο ναζιστικό κίνημα: Τον κοιτάς κι αισθάνεσαι... ανώτερος!!) και γέλασα αρκετά γι' απόψε. Γιατί αν ξεπεράσει κανείς την αστραφτερή και γελαδερή επιφάνεια του άρθρου, ξαφνικά πέφτει επάνω σε ένα νούμερο, όχι και τόσο μεγάλο όσο ο... Φύρερ της Συμφοράς. Την συγκέντρωση σε πλατεία της Αθήνας παρακολούθησαν όχι ένας, όχι δύο, αλλά 1500 χρυσαυγίτες αυτοπροσώπως!!

"Κάτσε ρε φίλε, δεν μπορεί. Προπαγάνδα θα είναι", συσκέφθηκα και πάλι με τον πολλαπλό εαυτό μου. Ψάχνω λοιπόν το βίντεο, να δω τι στο καλό έγινε:


Για όνομα κι επίθετο της Παναγίας!! [να το πάλι. Τελικά αυτοί θα καταφέρουν μέχρι και χριστιανό να με κάνουν, μετανοώ...] Όντως ήταν προπαγάνδα, αλλά ΥΠΕΡ της ΧΑ, αφού 1500 δεν είναι ούτε στ' όνειρό τους. "Η πλατεία ήτανε άδεια"... Όμως άντε να δεχτώ ότι εκείνοι ξέρουν να μετρούν καλύτερα από εμένα. Χίλιοι πεντακόσιοι; [ολογράφως δείχνει λίγο μεγαλύτερο το παραδέχομαι]. Είμαστε σοβαροί;;;

Πρόκειται για ένα κίνημα και όχι  κόμμα, της τάξης του 7% και οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν να διπλασιάζει τα ποσοστά του. Όμως εάν ίσχυε κάτι τέτοιο, ένα κίνημα με τέτοια "εκθετική" δυναμική θα έπρεπε να είναι σαν ποτάμι που θα ξεχείλιζε στους δρόμους. Θα ερχόταν και η γη θα έτρεμε! Η παρουσία της στο πεδίο θα ήταν ισχυρή και ζωηρή, μάζες εκστασιασμένες θα κυνηγούσαν μετανάστες, τα κομμούνια θα είχαν κλάσει μέντες [Clasimento mentes: Επαναστατικός όρος δανεισμένος απ' την Βολιβιανή Επανάσταση] ή στην πραγματικότητα η πλειοψηφία τους θα είχε προσχωρήσει στη ΧΑ, όπως δίδαξε ο θείος Αδόλφος. Δεν πήρε κι ο ίδιος άλλωστε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από το 14-15% που δίνουν στους ντόπιους επιγόνους του οι δημοσκοπήσεις, στις εκλογές του 1930 (18,3%). Όμως ήδη το 1930 η κινηματική δράση του NSDAP είχε συνταράξει ολάκερη τη Γερμανία. Χωρίς να θέλω να κάνω τέτοιες συγκρίσεις (που θα αδικούσαν μάλλον τον θείο Αδόλφο) ούτε ο Ανδρέας είχε πάρει μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές του 1974, κατά τη Μεταπολίτευση κι όμως το ΠΑΣΟΚ όργωνε και θέριζε [13,58%.  666 χιλιάδες ψήφους πήρε ο... τρισκατάρατος].

Θέλετε δηλαδή να με πείσετε ότι ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο ναζιστικό κίνημα, σε ομιλία του απόλυτου ηγέτη του σε μια πόλη πέντε εκατομμυρίων, μπορεί όλο κι όλο να μαζέψει έστω 1500 ανθρώπους; [να, τους αποκαλώ για δεύτερη φορά "ανθρώπους", για να μη λέτε πως δεν είμαι ευγενής μαζί τους] Στο κέντρο της Αθήνας, όπου και καλά αν δεν υπήρχαν αυτοί, οι καημένοι οι Έλληνες θα σφάζονταν σύσσωμοι απ' τους μελαψούς εγκληματίες; Εκεί που έχουν προσφέρει τόσο κοινωνικό έργο, συνοδεύοντας ακόμη και τις μαμάδες τους στα ΑΤΜ;

"Μα τόσοι δεν είναι πάντοτε;" μου αντιγύρισε ο άλλος εαυτός μου, ο έξυπνος της οικογένειας. "Τους έχεις δει οπουδήποτε να κάνουν κάποια δράση και να είναι πάνω από πενήντα έως πεντακόσιοι νομάτοι; Έστω μια φορά;".

Εδώ το μυαλό μου άρχισε ν' ανεβάζει στροφές. "Κάτσε ρε συ", έκανε πάλι ο εαυτός μου ο έξυπνος, "εμείς κατεβάζουμε δεκαπέντε χιλιάδες για πλάκα στην Ιερισσό, είκοσι χιλιάδες τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, φισκάρουμε το Ιβανόφειο τρεις χιλιάδες κόσμος έτσι για να πούμε ένα γεια στις Σκουριές. Ο Καζάκης ας πούμε που ούτε 1% πήρε, περισσότερο κόσμο μάζευε στις ομιλίες του. Μάλιστα στη Θεσσαλονίκη, με το ένα πέμπτο του πληθυσμού της πρωτεύουσας. Κι όλοι εμείς πιστεύουμε πως δεν υπάρχουμε, πως δεν είμαστε καν κίνημα. Δεν αντιπροσωπευόμαστε σε καμμία δημοσκόπηση και φυσικά δεν εκλεγόμαστε στο κυνοβούλιο".

Τώρα αρχίζω να συσχετίζω περισσότερα γεγονότα στο μυαλό μου και η εικόνα αρχίζει να γεμίζει. "Τους έχεις πάρει χαμπάρι στη Θεσσαλονίκη;" "Όχι αν κι έτυχε μέσω κοινωνικής συναναστροφής να γνωρίσω τον εδώ αρχηγό τους, αλλά και κάποια ακόμη ενεργά στελέχη της τοπικής οργάνωσης" [η σχιζοφρένεια είναι μερικές φορές παραγωγική. Εγώ το λέω στο γιατρό μου κι εκείνος ντε και καλά να με θεραπεύσει...]. Μπαίνω στο διαδίκτυο και κάνω την ίδια ερώτηση σ' έναν φίλο από Πάτρα. "Μπα κι εδώ τα ίδια. Μετά βίας μαζεύουν τρακόσια άτομα κι όταν τους την πέφτουν οι αντιφασίστες φωνάζουν τα ΜΑΤ", μου απάντησε εκείνος [εμ ποιους να φωνάξουν, αφού οι ίδιοι είναι. Τους φαντάζομαι ν' αλλάζουν στολή αστραπιαία μέσα σε τηλεφωνικό θάλαμο σαν τον Σούπερμαν...].

Μετά θυμήθηκα τι σχολίαζα προχθές από αυτό το blog: "Ένα και μόνο στέλεχος της ΧΑ, μαζί μ' έναν παρατρεχάμενο, κάνουν μια μεμονωμένη ενέργεια, η οποία δείχνει στην πραγματικότητα ότι η ΧΑ ΔΕΝ διαθέτει τις δυνάμεις ώστε να δημιουργήσει μια λαϊκή κινητοποίηση για τα Σκόπια, αλλιώς θα το είχε ήδη κάνει. Μια ευτελής πράξη, χωρίς απολύτως καμμία δυναμική".

Η συνειδητοποίηση μου ήρθε σαν χαστούκι στο πρόσωπο, από τον άλλο εαυτό μου τον νταή: Η ΧΑ δεν υπάρχει οργανωτικά, δεν υπάρχει κινηματικά, όλες της οι δράσεις είναι μεμονωμένες και προσωπικές, ή στην καλύτερη περίπτωση χαμηλής συμμετοχής. Είναι και παραμένει εκείνο το περιθωριακό μόρφωμα της τάξης του 0.2% που ήταν από πάντα, ένα άθυρμα στα χέρια των μυστικών υπηρεσιών και του βαθέος αστυνομικού κράτους. Μόνο που αυτή τη φορά έγινε άθυρμα στα χέρια των συστημικών ΜΜΕ  που ανέλαβαν την προώθησή τους σε κάθε σπίτι και με κάθε μέσον, σαν να ήταν Β' σκυλάς τραγουδιάρης, που ο Ψινάκης ανέλαβε εργολαβία να τον κάνει πρώτη φίρμα στην πιάτσα.

Για να μη νομίσει κανείς ότι τις κατηγορίες περί μυστικών υπηρεσιών τις στηρίζω στην παθολογική μου αγάπη για τη συνωμοσιολογία, παραθέτω μερικές ενδεικτικές πληροφορίες για όσους δεν γνωρίζουν ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν:

Ο Μιχαλολιάκος έχει αναφερθεί αρκετές φορές πως είναι πράκτορας της ΚΥΠ κι ένα παλιό του πρωτοπαλίκαρο, ο Χάρης Κουσουμβρής λέει επ' αυτού, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Ταχυδρόμος: "Τα πρώτα χρόνια ήμουν απολύτως ΄΄κολλημένος΄΄. Ήμουν έτοιμος να κάνω ό,τι με διέταζε. Αν και γνώριζα δημοσιεύματα που παρουσίαζαν τον Μιχαλολιάκο ως πράκτορα της ΚΥΠ, αρνιόμουν να ανοίξω τα μάτια μου". Στην ίδια συνέντευξη ισχυρίζεται κι άλλα πολλά, που αξίζει να σταχυολογήσουμε.

"...αποτελούμε το αντίπαλον δέος για τους αναρχικούς. Όταν το κράτος δεν θέλει να εμπλακεί σε συμπλοκές μαζί τους, ουσιαστικά μας χρησιμοποιεί προκαλώντας μεταξύ μας συγκρούσεις. Η αστυνομία, για παράδειγμα, πολλές φορές έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι".

-Δηλαδή;

-Με εμάς τηρούσαν μια στάση συμπάθειας. Ήταν φιλικοί, θα έλεγα, τις περισσότερες φορές. Μας έβλεπαν να χτυπιόμαστε με τους άλλους και δεν έκαναν τίποτα. Το ίδιο παιχνίδι όμως έκαναν με τους αριστερούς. Θυμάμαι μια φορά που μας έκαναν ντου οι αριστεροί και πιάσαμε έναν δικό τους την ώρα που ήταν έτοιμος με ένα σκεπάρνι να χτυπήσει ένα δικό μας. Ο ΄΄αναρχικός΄΄ ήταν αστυνομικός". 

Επίσης: "Πως συντηρείται οικονομικά η οργάνωση;

-Ως ταμίας της ΄΄Χρυσής Αυγής΄΄, είχα τη δυνατότητα να γνωρίζω ότι στο ταμείο δεν είχαμε ποτέ περισσότερα από 300-400 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά δεν συντηρείται μια οργάνωση.

-Τότε ποιος την ενίσχυε;

-Το ποιος δεν το ξέρω με σιγουριά. Ξέρω όμως ότι το προεκλογικό μας υλικό για τις ευρωεκλογές είχε έρθει με δελτίο αποστολής από τα γραφεία μεγάλου κόμματος. Στη ΄΄Χρυσή Αυγή΄΄ μας εκμεταλλεύτηκαν. Υπάρχουμε για να εξυπηρετούμε σκοπιμότητες".

Ακόμη ένας πρώην υπαρχηγός της ΧΑ, ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» και υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ, γράφει :

«Εξάλλου, σε αντίθεση με τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ δεν είναι άξια για περίπλοκες διαδρομές. Το πολύ-πολύ να τυπώσει κανένα ακροδεξιά φυλλάδιο όταν το ΛΑΟΣ χρειαζόταν πλευροσκόπηση εκ των δεξιών του. Πέρα όμως από τα κωμικοτραγικά του ζητήματος, το θέμα παραμένει: ο χώρος από το '74 και μετά δεν μπόρεσε ποτέ να κόψει τον ομφάλιο λώρο από την ΝΔ, τόσο σε προσωπικό όσο και σε ιδεολογικό επίπεδο.». Εδώ η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στο πανηγύρι απλώς υπονοείται, ενώ της ΝΔ τονίζεται ιδιαίτερα.

Περαιτέρω, όπως πολύ σωστά μας υπενθυμίζει ο Ν. Μπογιόπουλος σε πρόσφατο άρθρο του στον Ριζοσπάστη, "Το 2004 ήρθε στη δημοσιότητα ένα άκρως απόρρητο έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας με ημερομηνία 10/12/1999. Το άκρως απόρρητο έγγραφο (δημοσιεύτηκε στα «Νέα», στις 17/4/2004), το οποίο αναφερόταν στη «Χρυσή Αυγή», ανάμεσα στα άλλα έλεγε και τα εξής:
«β) Η οργάνωση (σ.σ.: η Χρυσή Αυγή) διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία αξιωματικούς και μόνιμους υπαξ/κούς του στρατού, αλλά και με αποστράτους.
γ) Διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία και αποστράτους αξ/κούς της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και με απλούς αστυνομικούς.
δ) Στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια των επετείων της 17ης Νοέμβρη, αλλά και άλλων εκδηλώσεων του αριστερίστικου και αναρχικού χώρου, η αστυνομία τούς προμήθευε με ασυρμάτους και κλομπς, για να τους εντοπίζουν και να τους κτυπούν, εμφανιζόμενοι ως «αγανακτισμένοι» πολίτες.
(...)
στ) Τα περισσότερα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ οπλοφορούν παράνομα, προμηθευόμενα όπλα από βουλευτές (της ΝΔ) παρουσιαζόμενοι ως συνοδοί τους».

Νομίζω ότι τα παραπάνω δεν αφήνουν καμμία αμφιβολία περί διαπλοκής με το βαθύ κράτος, τις μυστικές υπηρεσίες και τα λοιπά ευαγή ιδρύματα που μας... προστατεύουν απ' τον κακό εαυτό μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων της, το πήρε απ' τις τάξεις της αστυνομίας και του στρατού. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζω ότι το '99 που έγινε η έρευνα της ΕΛΑΣ ήταν στην κυβέρνηση κι όμως κι εκείνοι την έθαψαν κανονικά, καλύπτοντας έτσι την ΧΑ και τις διασυνδέσεις της...

Απ' όλες τις απάτες του νόθου  πολιτικού συστήματος, η Χρυσή Αυγή είναι η μεγαλύτερη. Μια ιδεολογικά και οργανωτικά κακοστημένη συμμορία που ο Κουσουμβρής την περιγράφει περίπου ως ρεμπέτ ασκέρι, με οικονομικές, ιδεολογικές αλλά και υπόγειες διαπλοκές κι εξαρτήσεις με το κομματικό κατεστημένο και το παρακράτος του και πλήρως ελεγχόμενη, παραφουσκώθηκε απ' τα ΜΜΕ και παρουσιάστηκε σαν Σκιάχτρο της Δημοκρατίας, Μπαμπούλας της Αριστεράς, αλλά και καταφύγιο των αγανακτισμένων δεξιών, ώστε να μην ριζοσπαστικοποιηθούν πατριωτικά και ξεφύγουν απ' τον έλεγχο. Έντυσε με όλα τα μελανά χρώματα την δοτή θεωρία των δύο άκρων, λειτούργησε σαν μοχλός και πρόσχημα κατάλυσης της ελάχιστης δημοκρατίας που γνωρίσαμε, ακόμη και σαν απειλή εμφυλίου πολέμου. Στο όνομά της ζητάμε να καταστείλουμε το δικαίωμα λόγου και σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της Ευρωκρατορίας και όχι μόνο την παρουσιάζουν σαν το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας και ολόκληρης της Ευρώπης.

Ο αποπροσανατολισμός που προκάλεσε τούτη η στραβοχυμένη φούσκα ειδικά στην Αριστερά, η οποία άρχισε να κυνηγά φαντάσματα και να συμπεριφέρεται με πραγματική υστερία, αντί να επικεντρωθεί στον πραγματικό καραγκιοζοπαίχτη, πίσω απ' τον Άριο Ουρακοτάγκο και τη συμμορία του, υπήρξε καθοριστικός παράγοντας για την εξαφάνιση του κινήματος μετά τις εκλογές του περσινού Ιούνη. Η Αριστερά λειτούργησε ενστικτωδώς κι αυτοεγκλωβίστηκε στην παγίδα που της έστησαν. Μια μεγάλη προβοκάτσια του δωσίλογου πολιτικού συστήματος, ένα εκθαμβωτικό πυροτέχνημα των συστημικών ΜΜΕ, μια φούσκα απ' αυτές που ξέρει πώς να υποδαυλίζει το οικονομικό κατεστημένο. Ο ιστορικός του μέλλοντος, προκειμένου να περιγράψει αυτήν την περίοδο της πολιτικής μας ζωής,  θ' αρκεστεί να παραφράσει έναν πολύ γνωστό στίχο του ποιητή: "Για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια Χρυσούλα"...






Σχόλια

  1. ήταν.. Ήταν..! Όχι πια: Έχει μεγάλο ρεύμα!!
    Λυπάμαι που το λέω αλλά ο Φασισμός/Ναζισμός δεν αποτελεί "μόδα": σφύζει από προοπτική και μάλιστα διεθνώς! Ο "Τρίτος Δρόμος" των κατά τόπους Εθνικιστών --σε αντιπαράθεση δήθεν με τον "Διεθνισμό των Κομμουνιστικών μιασμάτων" και με την "Παγκοσμιοποίηση των Καπιταλιστικών χοίρων"-- αποτελεί δηλητήριο που εφαρμόζεται με ολοένα και αυξανώμενη δόση.. Δεν είναι δύσκολο άλλωστε:
    Απλά πρόβαλλε ένα έγκλημα ξένου, με θύμα Έλληνα, π.χ. τον Πακιστανό βιαστή.. Αλλά ρίξε στα ΜΜΕ και άλλες 200 αρκούδες πανομοιότυπης φρίκης... Βάλε τους κουτούς να διαβάζουν Πλάτωνα, Νίτσε, τας Γραφάς κλπ, όλα με τον κατάλληλο σχολιασμό.. Ύμνησε και το μεγαλείο της Βέρμαχτ, με Ρόμελ και Γκουντέριαν.. Ρίξε και λίγο ακόμα Μίσος στη διδαχή Ιστορίας, πάνω σε αυτό που ήδη χορηγείται από την Α' Δημοτικού...
    http://www.ellinofreneia.net/sound.php?id=5769
    "NAI..! Ναι, σε όλα! Ja! Ja, στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση..!" (και με αρχαίο ελληνικό χαιρετισμό http://omadeon.wordpress.com/2013/03/20/nazi-myth-of-the-doric-salute/ , με καθαρά χεράκια, χαίρε Οντίν, δόξα σοι Απόλλων) νενέκοι: http://ametroepeia.pblogs.gr/2013/04/oi-germanoi-einai-filoi-mas.html
    http://varoufakis.files.wordpress.com/2013/01/21-cebaceaccf80cebfceb9ceb5cf82-cebeceb5cf87ceb1cf83cebcceadcebdceb5cf82-cf81ceafceb6ceb5cf82-cf84ceb7cf82-ceb5cf85cf81cf89cf80ceb1cf8a.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ ρεύμα βλέπω να έχει μόνο στα κανάλια και στις δημοσκοπήσεις. Άντε και στο κυνοβούλιο. Στο δρόμο όμως, κινηματικά, ως πραγματική ναζιστική οργάνωση, δεν υπάρχει. Όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι δίνουν διάφορα σόου μπροστά στις κάμερες και τα κανάλια τρέχουν από πίσω.

    Μπορεί να υπάρχει ρεύμα στις βόρειες χώρες, όμως στην Ελλάδα η ΧΑ ήρθε στο προσκήνιο ακριβώς για να αποτρέψει τους δεξιούς αγανακτισμένους να στραφούν προς τον εθνικιστικό δρόμο δράσης. Μια καλή δεξαμενή υποδοχής δεξιών αγανακτισμένων προβάτων, ώστε κάποτε να τα γυρίσουν πίσω στο μαντρί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους βρίσκω ακόμα έναν με την άποψη μου! Και μην ξεχνάμε επίσης πως όσο πιο αντιδημοκρατικά φαντάζουν τα άκρα (δεξιά μα και αριστερά), τόσο πιο «δημορατικοί», μετριοπαθείς, φιλάνθρωποι, κ.τ.λ. φαντάζουν αυτοί που τοποθετούν τον εαυτό τους στο κέντρο. Ρεζουμέ: «καλά που έχετε εμάς, γιατί υπάρχουν και χειρότερα»...
    Δυστυχώς όμως, θα πρέπει να συμφωνήσω και με τον κ. Καματερό, καθότι παρατηρούσα (οχι πλέον μετά τις συλλήψεις) καθημερινά στον κοινωνικό μου περίγυρο τις κλασικές τοποθετήσεις υπέρ της Χ.Α,του τύπου: να καθαρίσουμε τους ξένους, τα λαμόγια, τους «κουμουνιστές», κ.α. Απ' ότι φαίνεται, τελικά, αρκετοί το έφαγαν το παραμύθι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου